Popis: Týdenní veršobraní - setkání literárních nadšenců ze všech koutů republiky. A protože srazy v Popelíně náleží historicky hlavně Poetovi, jste zváni. Zatím jen předběžný průzkum potencionálních účastníků.
Kdo v Popelíně byl, ví, kdo nebyl, dozví se.
já se na vaše vložky, jakože ty příspěvky mrknu co nejdříve, už teď je mi jasný, jak mi bude.
totiž, asi jako všem, kteří měli jet a nejeli.
čímž dodatečně projevuji lítost a závist.
Přátelé, na základě domluvy s Inkou jsem vás chtěl poprosit, abyste poslali Ince "svůj příběh" ze srazu, Inka to pak zkompliluje a budeme mít celkový pohled na sraz
@Iswida: Takže jinak, jakmile bude něco poblíž Prahy, neli samotná Praha. Máme se Ti ozvat? Kočujeme jako kočky po hřbetech domů, do domu každého, kdo nezavře okno.
škoda, těšil jsem se na Tebe. Po těch letech. Příště.
Tak nakonec to vypadá, že se mi změnily plány a nebudu moci přijet. Promiňte mi to. Sice mě nikdo z Vás osobně neznáte ale i tak si všichni z Poety zaslouží vědět a zvláštěpak ty Ingrid, že do Popelína zavítám až napřesrok. A já se tak těšil, že se seznámím s poetickou elitou českého internetu. :-(
Nemohu, nechci a odmítám se hlásit všude. Tak a máš to.
V pátek, po šesté hodině večerní, v Počátcích nalezneš mé tělo.
Zbytek je mi šumák.
Ale je fakt, že by se lidi mohli hlásit.
Bóže, jak vy jste tady zaprdlí.To by se jeden upsal. Aspoň že odjinud vím, že nepřipravuji víkend o pátnácti porcích pro sebe samu.
Jestli se někdo přihlásil a nepřijede, pěkně to ode mě schytá.Potvory.
Tak ještě kdo jste se přihlásili dříve než na dvaadvacátýho.Několik z Vás změnilo plány až na pátek, někteří se neozvali pro jistotu vůbec.
Takže upřesňuji, že akce začíná v pátek, 22.8.,sjíždět se budete celý den.
Další ponouknutí je, že pro jistotu si vemte spacák.
Kdo se nepřihlásil tzv. přihláškou na hlavní straně, nechť napíše alespoň sem, pár jsem Vás registrovala na mailu, ale možná mi něco i uniklo, páč toho teďka mám nějak moc.
Ještě, nevím jestli jsem to říkala tady. Najděte si prosím partnera na divadelní scénku, kterou by jste jaksi měli než dorazíte secvičit.Můžete si sami napsat, popřípadě použít již osvědčené.
Jinak připomínám, texty, případně sbírky na autorské čtení sebou.
jollyjocker:
termín byl stanoven (vybrán) na srpen, konkrétně od 22.srpna.
Když si klikneš na ten obrázek, otevře se ti podrobná informace, která zároveň umožňuje se přihlásit, vepsat.
Klikni a uvidíš, je tam vše podstatné.
Sat:
Dávala jsem echo, že kdo chodí i jinam, může učinit oznámení pozvat kamarády.
Pokud je mi známo, reagovala pouze wiki z Poetikonu, že řekne na Básnílkách.Krátce na to byla na Doodlu zaznamenaná účast na srazu od mně neznámého nicku.Dál nemám stopu.Já už nikde moc neběhám, takže je to na Vás.
Mon-gi,
ano, někteří sportovci se na čáru připravili již včera.
Otázka do větru...uvažovalo se o vyvěšení této informace i na jiné weby? (vím, že ano...protože) Má jít o ojedinělý případ, kdy se můžou setkat autoři z různých webů.
Hmm?
Hodně lidí kýve, že ano a za zády zlomené prsty.
Sraz po lidi se stejnou vášní/úchylkou.
Ještě k divadlu.
Možná nevíte, že nějaké bude. Bude.
Rozhodla jsem se, že bude lépe, když si předpřipravíte sami. Pamatovák je děsná věc.
Každý z vás, kdo jede, má odteď úkol najít si minimálně jednoho k sobě a buď nějakou scénku (vtipnou nejlépe cca do deseti minut) stáhnout, nebo napsat a text se naučit nazpaměť. Secvičit můžete přes skype např., nebo před zrcadlem s trochou fantazie.
Kdo je schopen předvést one man show, prosím pěkně.
Takže.
Pro úplnost, potencionální partneři či manželé nehrají spolu.Leda, že by manžel/ka byli stydlivci a netroufli by si na seznámení přes net. To pak ale druhá polovička Poeťáká musí mít v záloze ještě jednu scénku podle vytyčených pravidel.
Kdo:Já, sám.
Forma: Pohyblivé železo v lajnách
Trasa: Ostrava -> Brno -> Počátky/Popelín
Požadavek: výhled na východ slunce a houpačka.
Speciál: Dovezu, co najdu.
Termín: Před podzimem, blíže nevím.
Takže mi napište kdo, kdy a na jak dlouho, prosím.
Pak také kdo jak je na tom finančně (můžete i do mailu nabo SZ), tedy zvládnu Vás snad několik i týden živit, alespoň cestu si musíte sami uhradit.
Kdo má tu stovku na den, pak na účet 1007558183/0800, připište od koho, na kolik dnů do vzkazu pro příjemce
Kdo bude mít až hotovost na místě, taky napište.
Pak taky, kdo máte nějaké požadavky. Třeba jste-li někdo autista, sociální fobik, světoobčan, co já vím.
Pak taky přehled o zavazadlech (děti, velbloudi, výslužky na cestu a vůbec).
Kdo pojede autem, kdo jinak a odkud, přes, kam je jasné, pokud se někdo nezapomene po cestě kontrolovat.
Je dobré zejména pro to, že by jste si jaksi vzájemně mohli vypomoct, ať už na cestovném nebo jinak.
Kdybyste někdo zrovna dostal prémie, nebo jinak chtěl přispět (jídlo,pití, nafukovací lože, cokoliv) nemůžu se bránit.
To se řekne výdělečně činným. Hele, Kris, právě o tom třebas něco vím.Rok po operaci páteře doma.Prostě i kdybych chtěla, všechno financovat nemůžu.
Ale kdyby prostě někdo vyloženě neměl a chtěl přijet, nějak to vždycky uděláme. Prostě jak řekl Jarek. Nicméně je třeba to vědět předem.
koukám koukám na hlasování o termínu a vypadá to na poslední termín...
oba srazy, na kterých jsem byla, jsem si užila, mrzí mne, že jsem zatím nepoznala ty, jež se účastnili toho prvního...
ale/ konec srpna bude už z 99 % patřit státnicím, tak snad další rok...
co se týče příspěvku (provoz/sraz) - nějaká ta koruna je na cestě
- budu se těšit na poetický fotografický report z Popelína ,)
Lidi...nabízí se velká možnost, jak mít tvář mimo internet. To dneska málo kdo umí.
A za stovku na den - ubytování, jídlo, jízda na koni nebo býti oslem, prostě možností hodně - kde to dostanete? Nikde.
Setkávání v Popelíně je o něčem jiném, než sedět v kavárně, poslouchat otřesný přednes nějakého rádoby herce z ochotnického divadla, monotónně se podřídit publiku, tlekajícímu v rytmu digitálních hodinek a falešnému úsměvu z konzervatoře, kde si s nimi ani popopijete.
Že nerecitujete? Lež.
Že nevíte, co by jste četli? Lež.
A tu si nechce na internet.
Ono setkání je o lidech, kteří mají kus své osobní poezie, ne o poezii, která má kusy lidí v sobě.
Vždy se musí něco obětovat, aby se něco získalo.
Finance jsou malichernost, na které svět poezie nestojí.
Nikam na dovolenou nejedu, jen do Popelína (snad), zaplatím za to, jak uznáte za vhodné... Nebude to snad taková pálka, aby s tím měl někdo větší problém!
Lidi, hlavně přijeďte, o náklady se snad vždycky rozumně podělíme.
Popelín je jedno z nejkrásnějších zákoutí Čech, a kde si takhle,
za pár peněz, užijete léta spolu s lidmi, kteří brnkaj na stejnou
strunu.
Ještě ostatním pro informaci. Davidova vybídka na hlavní straně Poety ve smyslu organizace srazu souvisí pouze s tím, že David je lepší ekonom než já. Byl účasten všech předešlých srazů a ví, že jistou část srazu jsem musela v předešlých obdobích zaplatit z vlastní kapsy (chudí studenti, básníci bez zaměstnání apod.) Každý si snadno spočítá, že 100Kč na celodenní jídlo (a že na vás šetřeno rozhodně nikdy není)plus dejme tomu stovku za alkohol, při jen třídenní účasti deseti lidí už čítá 6.000Kč. Jenom, kdyby snad někoho napadlo, že je to moc, tak je, protože podpora umělců na mnoha úrovních není zrovna finančně snadná.
Kromě toho, jak David uvádí ve své zprávě. Ze sedmi tisíc, jdou na dva na provoz stránek. K tomu bych se také dovedla vyjádřit, neb sama jedny vlastním a financuji. To by jeden nejlíp potřeboval nějakého strejčka z Ameriky.
Jedinečný historicky první kosmopolitní sraz všech veršotepců, spisovatelů, příznivců literatury i jiného umění nejen amatérského je tu!
Kde: Popelín okr. Jindřichův Hradec (starší zemědělská usedlost)
Kdy: Srpen 2014 (termín bude včas upřesněn)
Kdo: Kdokoli s láskou k umění a zábavě
Ubytování: V objektu (v posteli nebo na seně) na zahradě (ve stanu, nebo pod širákem). Možnosti spáti v loži omezeny počtem přihlášených.
Ubytování zdarma.
Jídlo a běžný nápoj: 100Kč denně (snídaně, oběd, večeře - po domácku uklohněná)
Nápoj pro veselici: Lze zakoupit v místní Jednotě, nebo hospodě,nebo možnost pořídit základ za mírné ceny do místa konání (domluva ve fóru, nebo na mail ingrid.osobne@gmail.com, nebo si dovézti vlastní zásobu.)
Přijeďte strávit těch několik dnů z léta na venkov s lidmi, ve kterých bují stejná vášeň pro umění, jaká zraje ve vás samotných. Budeme si povídat o slovu, číst (autorské čtení s mikrofonem, takže texty sebou), psát (psací potřeby k dispozici), výletovat, hrát, grilovat maso u vínka, zpívat, péct buřty u ohně, možná i sbírat houby .
Pro představu již proběhlé srazy v Popelíně na fotu:
Uvidíme jaký termín bude nakonec nejvhodnější. Zatím se stále hlasuje (9 lidu už), nejvhodnější termín bude uveden v měsíci červnu.Ten bude ovšem už pevný.Během července pak závazné přihlášky, by vznikla jasnější představa pro všechny a především ve smyslu přípravy.
Už se těším a slyšela jsem, že nejen já.
Na webu lze zatrhnout jen jedna možnost. Mohu kterýkoliv termín kromě posledního - to jsem na kurzu. Ale až od pondělka, tak bych zajela aspoň na den, mám to kousek.
Propagaci na Poetovi určitě zajistím, už jsem psal Ince, ať připraví nějaký text. Rád taky dorazím. V srpnu mám akorát nějakou akci 8.8., ale jinak zatím volno. Nevím, zda budu moci být na celý týden, ale i na víkend vás všechny rád uvidím.
Každopádně jsem už nejspíš příliš stará, nebo opotřebovaná na to, abych se zabývala zdejšími virtuálními bolístky, urážením,malichernostmi, věčnými odchody a příchody...vždyť se ani vzájemně skutečně neznáte...a ze své zkušenosti vím, že potkat se ve skutečnosti mnohé mění.
Nenechte se vláčet svými malými vášněmi, spíš chopte se krásných a nových příležitostí. Jsme živočichové sociální.
Rád bych se připojil, ale bohužel ještě vůbec nevím, jak na tom budu o prázdninách s časem. Možná budu na měsíc i dýl mimo republiku, pak rodina a tak...takže si netroufnu odhadovat.
Eh, Jenn, zapomněla jsem.
Takže, je zřejmé, že se jedná vždy o týden.
Termíny jsou každý pátek v srpnu, plus sedm dní. Tedy:
1. srpna
8. srpna
15. srpna
22.srpna
Od včerejšího vložení kalendáře hlasovali čtyři a všichni na poslední termín - 22.srpna.
Ti, kdož se na odkaz nemohou dostat, nechť hlasují zde. Ostatní prosím o hlas na příslušném místě. Dík.
Hloupé je, že já ačkoli se netajím svou jistou tupostí se na odkaz nemůžu dostat.
Bylo by možné, ty termíny vepsat i sem, do fóra? Prosím, prosím.
Načtení stránky budu zkoušet, snad se mi to povede, pro odkliknutí toho kterého. Takže.
Zadala jsem jen jednu možnost z výběru. Vyber si termín a vepiš do komentu, že se můžeš přizpůsobit termínu vyjádřenému - kdykoliv. Budeme mít přehled.
Vítáni jsou Oldo,všichni veršotepci, spisovatelé, příznivci amatérského umění vůbec a vůbec.
Jenn, mám radost, fakt.
Leni, jsem ráda, že jsi si ujasnila.
Davide, termín. Řekněme tedy srpen. Který týden by padal nejlépe v úvahu? Neměl bys chybět.
In, zatím jsem se nevyjádřila...ale jak tušíš, patřím k inventáři
dovolenou letos moc neplánuju, tak pokud by se nevyvinula nějaká nepředpokládaná záležitost s cestováním jinam...tak určitě
Pot, přilepená špína na těle, věčně zachmuřené obličeje před sluncem, horké stíny, neúprostné světlo v noci, absence rosy, zlověstné hvězdy na obloze, uřvaní ptáci, nadržená zvířata, všeochutnávající hmyz... těším se. Radost na rozdávání.
Jsem pro jakýkoliv termín...prozatím.
Co do termínu.. zatím nebudu moc kecat, pokusím se přizpůsobit, teď je pro mně nejdůležitější sehnat pracoviště .
Jen pro menší info.. jak dlouhý sraz se plánuje?? Doufám, že půjdeme k vodníkovi pap
Inko.. se mnou je to stále dost děsný, ale pokud to bude možné, počítej se mnou!! Bude sranda .. // je už nějaký předpokládaný týden?? Pa a pozdrav MALInku , Míru .. líbám, pap
já bych moc rád, jenom nevím jaký je termín, na kdy se to chystá. Tento a pravděpodobně i příští měsíc se nikde z osobních důvodů nedostanu. Někdy koncem léta, začátkem září opouštím zase Evropu. Takže pokud se potkám s termínem, tak rád.
Týdenní veršobraní - setkání literárních nadšenců ze všech koutů republiky.
A protože srazy v Popelíně náleží historicky hlavně Poetovi, jste zváni. Zatím jen předběžný průzkum potencionálních účastníků.
Kdo v Popelíně byl, ví, kdo nebyl, dozví se.
Jak dopředu potřebujete znát termín?
Objekt:
Jedná se o zemědělskou usedlost v Popelíně okres Jindřichův Hradec.
Plánovaný program:
Čtení, psaní, výletování, hraní.
https://plus.goog...3278118065
Literární pobyty z minulosti v onom objektu:
https://plus.goog...0932539329