No stačí nebýt tu dvě hodiny, a když sem pár lidí naháže deset věcí najednou, nic už nenajdu...
Vymýšlet si Weste nechci, ale je to místo na dotazy, tak se ptám...
Proč se někdy stane, že se mi nezobrazí zpráva o novém došlém komentáři, ani druhý den...?
Reaguju pak pozdě, pokud na to tedy přijdu, a může to vypadat nezdvořile.
Moc nerozumím tomu, proč je u jednotlivých hesel v rubrice "Co se chystá" neustále Přidáno a dnešní datum. Nemohlo by tam být raději datum posledního komentáře? Bylo by to pro mě přehlednější.
No, já si zas myslím, že hodnocení by mělo být spíš o kvalitě díla, než o tom jak je staré. Jinak se bavíme o aktivitě jednotlivce a to je docela jiná štace. Existují autoři, kteří píšou jeden text i 12 měsíců (a věřte, to se pak čte!).Za takových okolností by to znamenalo využít šuplíků, které nejsou vždy naštosované přílišnou kvalitou, anebo podporovat každodenní grafománii.EE.
autoři se "vyvíjí", a chtě nechtě, jsou ovlivněni tím, co se zde "jaksi líbí", chápeš? Vždy't to vetšinou sami tvrdíte u novýho autora, on je třeba zkušenej vrajtr, ale tady se bere jako novej, pár případů jsem už postřeh. Možná bych byl pro, hodnocení za dva roky zpět, ale pak už by to ztrácelo smysl.
No počkej, ale autoři v tom případě nově příchozí... jejich kritika je pak u autora služebně staršího, resp. u díla publikovaného více než před rokem, naprosto nepodstatná... to je jak žluté stránky děl daného autora... autor pak nebude rok publikovat a začíná tím pádem od nuly...
Mon-gi, tohle je Ok, jinak by třeba Ingrid spadla někam na dno, jen proto, že dostala kdysi trojku, která se dnes rovná pětce, víš, co myslím. Nech to tak.
No já nevím co se děje ohledně bodování. Když jsem bodoval 6x. autora po pěti bocech a přičetlo se mu na druhý den pouze 5 bodů.
Co to jako je? Navíc se to nestalo poprvé.
Znám pár lidí, co si vydali knížečky sami, ale s jakým úspěchem, to netuším. Tomáše Zdechovského se zeptej
Mně jenom vybrali pár básniček do hromadného almanachu milostné ženské poezie :P
Chtěl bych se znovu zeptatvakrát jsem zkusil vložit dvě básničky a nejsou nikde. V čem je problém? Možná že zmatkuji,možná v internetu. Mám ho přes UPC a to je hrozná firma
Sorry Dejve že zase otravuju, ale zase mám úplně zahlcený zprávy, opět mi to totiž posílá dvakrát:( Nešlo by s tím tedy něco urobit?
Dík za tvůj čas, tvůj vášnivý čtenář...
Měl bych jednu takovou značně ošemetnou, ale o to víc líbeznější otázečku... Proč mi to (prosím) posílá do vzkazů 2x totéž upozornění na tu samou reakci na můj komentář?, S pozdravem Willy Džej Fog a Evženie Grandetová
podle mě to nebude chyba v tom pravým slova smyslu, ale spíš lákadlo pro nový lidi, aneb..jak získat další poeťáky
ptž aby sis jakože mohla přečíst zprávu, musíš být reglá, no takže já to chápu jako jiným způsobem uchopenou reklamu na získání nových členů
Mám dotaz zajímalo by mě, jaký jsou kritéria na získání hvězdy, konkrétně mám na mysli tu s označením "dobrý autor" ty další hvězdičky mi jsou vcelku jasný, nebo chápu jejich opodstatnění ale toho dobrého autora bych ráda pochopila. děkuji.
OK, on line je tedy zbytečně matoucí, IP za cenu blokace jiných uživatelů je špatné řešení, násobné registraci se nedá vyhnout, jen ji ztížíš, jde o to, že znemožníš přístup třeba partnerům přihlášených, ale to není moje věc, já si poradím. Ve světě plovoucích a sdružených uzlových IP je tohle prostě hloupý, IP není MAC adresa, tudíž není jedinečná, to jen na okraj. Takže sem patří moje omluva těm, kteří se díky mojí registraci již do systému nedostanou, pro ty na svojí větvi to vyřeším do týdne, pro ty o kterých nevím jen, je mi líto.
jak dostat text při nemožnosti používat html tagy (či absenci nějakýho toho editoru) s několika nedostačujícími kódyBB do odpovídajícího formátu? (align=něco, pevná mezera apod.)
Mongi - nenašel jsem. Nehledám algoritmus (nefungujeme mi), ale maximální rozměr obrázku v kB, případně jiná omezující ustanovaní - RGB/CMYK, nedoporučené zdrojové weby (já stahuji ze svého alba - volny)
me2d: parametry jsou uvedené u políčka pro vložení obrázku
jenny: 1. za nového uživatele je považovaný ten, který má méně než 5 komentářů; 2. ano, vedle počtu komentářů je odkaz zobrazit
cilka: nahoře si vyber například básně a pak seřadit podle autorů
Noví uživatelé mohou vkládat jen jeden příspěvek denně. To chápu, já ale nejsem nová. Mám registraci už dlouho, jen jsem sem nechodila. Pomůže mi někdo prosím?
- 17.11.2009, 13:05
Kdo víte jaké parametry musí splňovat obrázek, který chci vložit k dílu (velikost, formát, rozlišení, formát barev, další?) - jeden jsem tam dostal i s textem, další jsem tam nedostal ani samotný. IE to nejde, ale ani Firefoxem...
Takže moje chyba byla, že jsem sem pár let nenakoukla. Kdybych sem chodila pravidelně, už jsem mohla mít dávno odkomentováno, teď musím čekat... ;o)) Dík za vysvětlení.
Zaregistrovala jsem se v roce 2003 a jsem najednou "nováček", nemůžu hodnotit, komentovat, dosavadní hodnocení u šest let starých povídek nemám započítané. Nevíte, jak je to možné? ;o)
Mám ještě jeden dotaz: pravidelně mě to během čtení příspěvků "odhlásí". Jde o časový limit? K čemu je dobrý? Vyhovuje mi nechávat otevřené stránky a podle potřeby se k nim vracet. U Poety to nejde. Nastavila jsem si něco špatně?
Ahoj, toto omezení vzniklo kvůli soutěžím, protože známí soutěžících registrovali desítky účtů na podporu svého favorita.
Jeden den = 24 hodin, nikoliv od půlnoci do půlnoci
Mám dotaz: Proč je tak nízký limit komentářů pro nového návštěvníka? Jen jeden a dost? Není to škoda i pro autora? Nedostane zpětnou vazbu. Těžko se budu vracet ke každému dílu ještě jednou druhý den. Pokud budu reagovat na předchozí tvorbu, bude mi opět chybět možnost komentovat tu dnešní. Na jiných literárních serverech toto umožněno je.
A ještě mám jeden problém: Přestože je nový den, po zalogování mi to neumožní napsat komentář - s odkazem, že jen jednou za den...a blabla. Prosím, help. Díky.
Mon-gi, mám prosbičku. Snažila jsem se publikovat novou sbírku pod názvem "S tygrem v kleci", ale ačkoliv jsem byla regulérně přihlášená a vše ostatní normálně fungovalo, hodila se tam coby výplod NEZNÁMÉHO...dokonce dvakrát...a nic s ní už nenadělám. Nemohl bys s ní něco nadělat TY? Klidně ji smaž a já se pokusím o repete, pokud to půjde. Díky, B.
Koukám, že píši vždy jinam, musím se pokárat
Chci se optat, zda díky jinému vhledu loga, budeš měnit i bannery, ty teď nekorespondují z hlavní stránkou.
Tak jsem si založila e-mailovou schránku. Sate, to není vůbec blbej nápad.
Mone, chtěla bych darovat 1000 bodů tomu Poetákovi, který napíše nejlepší básen, nebo povídku na téma budoucího srazu.Takže soutěž a trochu propagandy před samou akcí.Co říkáš?
Mon, začínám být se stavem bodů těžce mimo tabulku použitelných hvězd.Vím, že nemáš co na práci(), co třeba rozšířit barvy na nebi?Miluju oranžovou.
Nebo mi aspon porad jak je nejlépe utratit.
Mon, ten můj chat v levém okně, je jak malý pívčo.V dobrém úmyslu chutná, ale chce to další rundu.Nevidím celý text který píšu a neposouvá se mi po slovech jak je vkládám...co s tím?Je to v pořádku?Nebo je prostě mini se vším všudy?
A můžu se zeptat, čím to je, že Kris2(Kristýna Fajkošová), která má fialovou hvězdu, častý uživatel. nemá bílou hvězdu, tedy dobrý uživatel, když je víš, a obě hvězdy splňuje? Nevylučují se tyto hvězdy náhodou? Fialovou hvězdu by neměl mít nikdo, ne?
bohužel nijak, ale druhá alternativa je, že by se to úplně vymazalo... Je to nastaveno časově, ale pokud pochybuješ o tom, jestli tě to neodhlásilo, tak si stačí obnovit stránku (napsaný text zkopírovat do schránky ctrl+c)
Díky za odpověď, Mon-gi. Fakt je ten, že jsem si nikdy nevšimla, že by můj komentář byl někde uložen jako od "neznámého". Ale asi se to může stát, jak už se dnes na chatu zmiňovala InIn.
Mon-gi, mám dotaz. Jak je to s těmi komentáři a příspěvky, u nichž je zobrazen jako autor "neznámý", ale přitom jsou to názory nás zaregistrovaných? Dnes na to narazila InIn, její příspěvek na fóru se zobrazil jako anonymní. A u našich komentářů, co jsme psali k dílům, se otevře jen první stránka s těmi nejnovějšími, další stránky jsou jakési komenty "neznámého"... Díky za odpověď.
Je to schválně, že na titulní straně u Vyšlo před rokem a nový uživatelé jsem právě tři odkazy, nebo je to proto, že jsou tu noví jen tři uživatelé a před rokem vyšli jen tři díla?
Mongi. K soutěži. Ti, kteří nebudou mít všech 5 hlasů, ale jen 4 a tys ještě nehodnotil, uděláš pro ně laskavost a ohodnotíš je nebo mají zkrátka smůlu. Měl bys postupně ohodnotit všechny, ne?
http://www.poeta.cz/read.php?id=5138
(příšerně úpěnlivě prosím a jeden jedin hláásek.)
Jaktože nemůžu psát komentáře? Píše mi to, že noví uživateleé smí psát jen jeden komentář denně, ale já dneska ještě žádný komentář nenapsala! To jenom včera!
Vzhledem k tomu, že Marcela je křestní, mělo by být logicky křestní i Roscoe. Ale ve skutečnosti se nikde nepíše, jak to je, tudíž si to napiš jak chceš ty...
Jelikož slovo pravděpodobně pochází z angličtiny (znamená to něco jako puška, pistole, ve zbraních se nevyznám, prostě něco, co střílí ), asi bych to přečetla jako /roskou/.
Škoda.. A taky jsem se chtěla zeptat, jak jsou podmínky soutěže The sims je, že budou hlasovat návštěvníci Poeta. A musím mít minimálně 5 hlasů. To znamená, že když dílo nebude mít pět hlasů, že nemůže vyhrát?
Myslím, že můžeš mít více hvězd, ale ukazuje se stejně jen ta nadřazená...
Například můžeš mít stříbrnu a zelenou, ale u jména se ti ukáže jen ta zelená...
Určitě to není tak, že by jsi měla vedle sebe modrou, zelenou a ještě fialovou hvězdičku
No jde taky o to, že průměr autora se počítá jednou denně, kdežto průměr díla (v klasických výpisech) se generuje aktuálně (bere do úvahy i hlasy ten den)... Ale pak se na to zkusím podívat.
Mon-gi: já právě myslím, že ano...
Narazila jsem na profil, kde měl dotyčný jen jedno dílo s průměrným hodnocením, to se ale neshodovalo s průměrným hodnocením všech děl-autora.
Taky jsem si smazala povídku, která ještě neměla být počítána do hodnocení a ačkoli jsem žádné jiné honocení neobdržela, změnil se mi průměr. No a ještě u mnoha autorů se objevuje průměrné hodnocení a přitom mají pouze díla hodnocená méně než pětkrát... To takhle vypisuji, abys věděl, že to není chyba jen u jednoho...
Proč u některýcha utorů není zobrazena jejch fotografie v profilu, přestože ji tam mají. Místo toho je tam čtvereček s klasickým červeným křížkem. Soíš jsem to zaznamenala u nově registrovaných autorů.
No mám takový dotaz... Spíš jsem zjistila že neumím číst. Dala jsem zadat korekturu, nebo něco na ten způsob a přitom jsem to vůbec nechtěla. Nešlo by to nějak vrátit?
z praktických důvodů, logo se používá ve více formátech, a složité křivky se špatně převádějí do vektorů... ale jak vypadal server třeba v roce 2005 se můžeš podívat zde http://web.archive.org/web/20050628010557/http://www.poeta.cz/
nene má to význam ten, že je zima logo poety bylo historicky spjato spíše s motýlem, ale nové logo v podobě knížky mi přišlo trochu neživé, tak ho budu oživovat podle ročního období
Když nikdo v ten daný den pírkonenajde a bude poeta mít "ušetřeno" 100 bodů - bude na druhý den JACKPOT??? A tak dokola... dokud se pírko nenalezne. Bylo by to velmi zajímavé, nervy drásající )
VÁŽNĚ???? to bych nečekala...
a ještě něco jak se dá odhlásit dílo ze soutěže... já na to asi omylem klikla, nebot jsem se nikam nepřihlásila a najednou jsem v té vánoční soutěži, přotim to ani nemá správný téma...:´(
Žeby někdo se styděl za svá díla, když napadla jej myšlenka odstranění? Celkem škoda, ne? Všechno se počítá a časem za sebemenší chyby nebo slabší díla budeme vděčni... Ikdyž...!
Ahoj Elenyss, díla do sekce Dnes doporučujeme si vybírají autoři sami. Stačí když v pravém menu klikneš na Upozornění na dílo a můžeš si za své body z věrnostního systému "zaplatit" zařazení některého svého díla.
Tedy si myslím, že by to takto bylo nejpřijatelnější. Alespoň by to takto zůstalo takříkajíc "doma". Já bych tedy souhlasila. Pokud by se chtěl ještě někdo přiklonit k tomuto názoru, ať se zde vyjádří. Byl by si jistě potěšen.
Dám si to do TO DO Je zde ale problém s různými vyhledávacími roboty, kteří by uměle zvyšovali návštěvnost... ale dalo by se to ošetřit tak, že by se započítavaly pouze návštěvy přihlášených uživatelů. Stačilo by to takto?