Blahopřeju především Michaelovi za první místo, ale i Vydrýskovi za stejný výsledek (ten jeden hlas, no) a taky Zakovi za místo třetí. Všem zúčastněným děkuju za příspěvky, snahu a čas.
Vládnoucí žezlo tedy předávám Michalovi a jsem už teď zvědavá na zadání v září
Gratulace vítězi i Sněhurce za téma a vedení kola.. jinak všem spolusoutěžícím dík za příjemnou zábavu a hezká díla
- 16.8.2013, 18:27
Mohl bych v podstatě zkopírovat Vydrýskova slova (až na "gratulace Michaelovi" ).
Taky děkuju všem zúčastněným a zapojeným, i sehrané dvojici zadavatelů. A za gratulace děkuju
připojuji se ke gratulacím .-)
a to jak vítězi - gratuluji Míšo, byl jsi můj favorit, jeden ze tří
tak i ostatním, co se zapojili
a duetu Sněhurka - mazza, kteří zprostředkovali jak zadání, tak vyhlášení.
za sebe - děkuji
Vážení poetové, možnost vkládání soutěžních děl vypršela se včerejší půlnocí. Máme sedm soutěžících. Hodnotit jejich díla můžete do půlnoci čtvrteční, do 15.8. V pátek budeme znát vítěze.
Všem moc díky za prodloužení, i když to stojí nějakou tu mrtvolu . Jestli se nebudete zlobit, tak bych si vzal čas do pondělí-půlnoc. To bych měl stihnout. Doufám, že nenapíšu nějakou kolosální kravinu, když na mě čekáte . Děkuji všem
Bylo řečeno, že se termín může posunout, tudíž nevidím důvod, proč této možnosti nevyužít. Tvé dílo bude jistě dobrým přínosem. Já s tím problém určitě nemám a nevidím důvod, proč by měl mít někdo nějaké námitky.
Čau poeťáci. Ač se mi nechtělo, musela jsem se vrátit zas do běžného života
Děkuju mazzovi za vložení sotěžního tématu.
Děkuju Hes za vložení odkazu na báseň od slova.
Michale, polemice jsou dveře otevřené. Já neříkám, že mi ten citát mluví z duše nebo že souhlasím s každým slovem. Ale hodil se. Vem si z něj co chceš. Nebo napiš dílo ve kterém ho celý vyvrátíš. To je jen na tobě
Náročné téma, vybízí spíš k próze. Tak to jsem zvědavá...
- 1.8.2013, 11:26
Fajn téma - člověčenství.
Jenom mám trošku problém s tím citátem - on je totiž dost kategorický a v mnoha ohledech paušalizuje. Ale moje životní zkušenost mi říká, že všechno není vždycky tak černobílé. Osobně znám dost lidí, kteří svou existencí spolehlivě vyvracejí většinu z toho, co se tady tvrdí.
Neber si to osobně, Sněhurko
Pokusím se
CITÁT JAKO ODRAZOVÝ MŮSTEK:
„Ano, mnoho se změnilo, ale lidé zůstávají stejní, jenomže teď víme líp, kdo je kdo. Kdo je slušný, byl slušný vždycky, kdo byl věrný, je věrný i teď. Kdo se točí s větrem, točil se s větrem i dřív, kdo myslí, že teď přišla jeho chvíle, myslel vždycky jen na sebe. Nikdo se nestává přeběhlíkem, kdo jím nebyl vždycky, kdo mění víru, nemá žádnou... Národ nepředěláš, ledaže bys měl na to staletí, jenom davy můžeš vést dnes tak a zítra tak. Kdo nenávidí, měl v sobě tu nenávist vždycky, kde by se v něm tak najednou vzala! Kdo sloužil, bude sloužit dál, kdo chtěl dobré, bude zase chtít dobré. Ani vůle se nemění. Nedívej se do tváře, která se změnila, nikdo se nestane krásnějším tím, že změnil tvář. Tvrdá zkouška je i tvrdé poznání. Budoucí foliant našich dějin o této době bude mít jeden podtitul: Kdo byl kdo. I dobrá paměť patří k těm stálým věcem, jichž je a bude třeba.“
- Karel Čapek
Vemte si z toho co chcete, co potřebujete, co vám vyhovuje. Za který konec a jak to uchopíte už nechám na vás. Poezie, próza - vaše volba.
Tak ať vám to píše.
Zdraví Sněhurka.
Vážení poetové. Na vyhlášení nového tématu je ještě brzy. V úterý ale odjíždím a dřív jak 4.8. nebudu mít možnost přihlášení. Požádala jsem tedy mazzu, který za mě 1.8. soutěžní téma zadá. O co tedy jde. Ti z vás, kteří budou svá díla publikovat v době od 1. do 4.8. prosím, aby mi poslali avízo do vzkazu. Až budu zase doma, vepíšu to pak do fóra, tak jak se to dělalo dosud. Jen aby mi to neuniklo. Díky za pochopení.