Poeta - moderní literární server


McLennon V.

Autor: AmellieJP Hvězdička, 8. 9. 2014, Povídky

Další díl slashe. Jde o pár muž/muž, konkrétně McCartney/Lennon. Konzervativce a nezletilé tímto varuji, ostatním přeji hezké počtení. :))

Mladý hnědovlasý muž bubnoval prsty o parapet okna krásného venkovského sídla. Nervózně hleděl z okna a už asi po čtyřicáté se podíval na hodiny. Když otočil hlavu zpět k oknu, uviděl luxusní bíle auto, jak se blíží příjezdovou cestou. Na tváři se mu objevil široký úsměv a rychlým krokem zamířil k domovním dveřím. U nich se zarazil, uhladil si vlasy na čele a ležérně vyšel ven z domu. Z krásného auta právě vystoupil světlovlasý muž a snažil se vytáhnout z auta kytaru.


 


„Vítej u mě doma,“ zdvořile pozdravil domácí. Oslovený opřel kytaru o auto a zadíval se na svého hostitele. Svit letního slunce mu rozjasňoval tvář a dodával očím ještě krásnější barvu.


„To mě ani neobejmeš na přivítanou, McCartney?“


 „Už jsem si myslel, že to nenavrhneš. Tak dlouho jsme se neviděli,“ usmál se oslovený a vykročil k autu svého hosta.


 „Stýskalo se Ti, jo?“ pošťuchoval ho John.


 „Jistě,“ odpověděl vážně a objal svého kamaráda, „tak pojď dál, všechno Ti to tady musím ukázat.“


 


John svá zavazadla prozatím odložil do vstupní haly a prohlížel si dům. Byl ještě větší, než vypadal zvenčí. Vkusné zařízení dokonale doplňovalo krásnou architekturu a celý dům působil příjemně a útulně. Když prošli domem od sklepa až po podkroví, rozhodl se Paul, že se musí pochlubit ještě jedním místem.


 „Pojď, ukážu Ti zahrady.“


 „Doufám, že máš seník,“ mrkl šibalsky John a následoval svého hostitele.


 „Tomuhle říkám dvůr,“ ukazoval Paul svému příteli velký prostor hned u domu. Byl plný květinových záhonů, zahradního nábytku a pěstěného trávníku.


 „Támhle je bazén.“


 „Budeme se koupat nazí?“


„Možná později. Tam vzadu je sad a za ním velká louka. Tam bych chtěl mít jednou ovce.“


 „Ovce?“


 „Jistě, jsou to taková zvířata, z jejich srsti se dělá vlna, dělají bééé, pasou se na-„


 „Vím, jak vypadá ovce, děkuji. Chci vidět tu louku,“ blesklo Johnovi v očích a táhl Paula za ruku směrem k velkému travnatému pozemku.


 „Ale proč? Nic tu není, jen tráva.“


 „No právě,“ usmál se a opatrně povalil hnědovláska na zem, do krásně měkké a vysoké trávy. Ten se chvilku rozčiloval a chtěl vstát, Johnovy paže ale byly silnější a tak mu nezbylo, než si pohodlně lehnout vedle něj.


 


„Tak povídej, Johne, stalo se něco zvláštního za tu dobu, co jsme se neviděli?“ zajímal se jeho přítel a položil mu hlavu na rameno. Dotazovaný chvilku přemýšlel, pak se nadechl, jako by se odhodlával něco říct, pak ale zase vydechl. Nechtěl pokazit tu příjemnou atmosféru, přesto měl ale dojem, že by mu měl o své přítelkyni říct. Kousl se do rtu a zavřel oči.


 „Nechci povídat, Paule. Chci něco jiného,“ odsekl a jedním rychlým pohybem ho pod sebou znehybnil. Ten se jen usmál a nabídl mu své rty. John je přijal a hladově a dlouze políbil. Měl rád tyhle chvíle s Paulem. Svou přítelkyni měl, to ano, ale tohle bylo jiné. Jedině před Paulem mohl odhodit všechny masky a být jen sám sebou. Mohl se s ním smát, mohl s ním snít, mohl s ním i plakat. Kdykoliv musel John nasadit jednu ze svých masek, ať už pro fanoušky, manažera, holky nebo pro tisk, jedině Paul mohl vědět, jaký je uvnitř. A v tom byl jejich vztah jedinečný.


 


„Kdy přijedou ostatní?“ napadlo Paula po nějaké době, když už se slunce posunulo po obzoru dále k západu. Nechtěl by je prošvihnout a už vůbec nechtěl, aby se je náhodou vydali hledat.


 „Každou chvíli,“ znělo to otráveně, „asi bychom je měli čekat, že?“


 Vrátili se zpět do domu a po nedlouhém čekání uslyšeli kvílení brzd. Oba se na sebe podívali – řídil Ringo. Vyběhli z domu právě včas, aby pomohli vystoupit roztřesenému Georgovi.


 „Málem nás osmkrát zabil,“ postěžoval si.


 „Nesmysl, po osmé jsem za to nemohl já!“ bránil se řidič.


 „Jo to na věci hodně mění.“


 „Přestaňte se hádat a pojďte dál,“ rozhodl se ukončit spor hostitel. Stejně, jako Johnovi jim ukázal dům a pak všechny vzal do velké místnosti s krbem, mnoha pohodlnými křesly a velkým dubovým stolem, který byl dominantou celého pokoje. Stěny byly obložené dřevem zvláštní barvy a kousek od okna stál menší stolek, na kterém se vyjímalo akvárium s několika barevnými rybami.


 „Co je to?“ poklepal John na obložení.


 „Norské dřevo.“


 „Hmm…“


 „Rybičky!“ zvolal nadšeně George a spěchal se podívat blíž, zatímco ostatní obdivovali zbývající vybavení pokoje. Nejvíc se mu líbila červená závojnatka. Přitiskl obličej na sklo a nevšímaje si nechápavých pohledů ostatních kopíroval hlavou trasu jejího plavání.


 „Jestli se Ti líbí, tak si ji vezmi,“ navrhl Paul.


 „Rád bych, ale nemám vodotěsné kapsy,“ zklamaně odpověděl Tichý brouk a začal nesrozumitelně mluvit na rybku. Ostatní na něj chvilku zírali, pak ale začali vymýšlet, co podniknou. Nakonec se dohodli, že stráví večer u táboráku. Všichni byli nadšení, protože je čekal večer plný zpívání a legrace provoněný táborákovým kouřem.


„Je tu ale menší problém,“ kousl se do rtu Paul, „nebydlím tu dlouho a zatím jsem zprovoznil jen dvě ložnice, takže se budeme muset nějak domluvit a –„


 „Chci spát s Ringem!“ ihned zareagoval nový přítel závojnatky a John mu věnoval vděčný pohled. To se ale o bubeníkovi říct nedalo.


 „Proč já?“ zavyl zdrceně, „vždyť chrápu!“


 „No právě, těžko snáším spánek v cizím prostředí a chrápání mi připomene domov,“ uzavřel to George a nadále se věnoval akváriu.


 


Tedy bylo rozhodnuto a všichni se odebrali ven. Po pár hodinách, když už začala být venku zima, se přesunuli do domu a sesedli se ke krbu. Dlouho do noci hráli a zpívali. Bylo vzácné, když se takhle sešli a mohli si popovídat. Obzvláště, když to nebylo v letadle, nebo v zákulisí. Teď nemuseli na nic myslet, nemuseli hlídat čas, nebo cestovat a mohli si jen užívat klidu a pohody, které Paulův dům poskytoval dokonale.


„Už jsem unavený, Ringo, jdeme spát,“ vstal George a vzal do náručí akvárium, se kterým se odmítal rozloučit. Skoro už začínalo svítat a všichni už byli unavení.


 „Ty jsi unavený a já mám jít spát?“ nechápal Ringo.


 „Je po večerníčku, Richie,“ zasmál se John, „vypij si hrnek mléka a jdi spát. Strejda George Tě uloží.“


 „Moc vtipné, je s vámi vážně sranda.“


 „Já a rybičky na tebe budeme čekat,“ zavolal na něj a zmizel v prvním poschodí.


 „A s tímhle já musím spát.“ postěžoval si nešťastně Ringo a neochotně se odebrat stejným směrem.


                                                       


Ten večer nemohl George spát. Z jedné strany ho rušilo chrápání nosatého bubeníka a z druhé hlasité vzdychání dvou mladých mužů. A vůbec celkově snášel usínání v cizím prostředí špatně…


 


And when I awoke I was alone this bird had flown


 


so I lit a fire isn't it good Norwegian wood?