Kavárnička ti slouží jako prostředí pro výměnu informací o tom, co zrovna uživatelé mimo Poetu dělají.
Paulette film Zkažená mládež + sedmidílná série Zkažená mládež - život poté... mnoha lidem by to otevřelo oči... nebojte se to pustit svým potomkům! Je to silný příběh z estonského prostředí, ale rozhodně by tato témata měla být brána v potaz! (před 99330 hodinami)
máš pravdu. ani sebelíp trénovaný učitel, který má perfektně zpracovaná sociometrická šetření a jednotlivé případové studie, vytipovaná ohniska možného problému, ale všechno závisí na spolupráci s rodiči a hlavně o tom, jak vštípit dětem i v dnešní zkažené společnosti jisté morální hodnoty a hodnoty vůbec... um komunikovat mezi sebou v duchu altruisticky založené spolupráce...
- a sociální sítě, na co ty odkazuješ, kyberšikanu je ještě těžší odhalit, ale v důsledcích je stejně hrozná jako jakékoli jiné utrpení dítěte.
- jedinou pomocí je vytvořit u dětí vědomí toho, že se na tebe a na jiné mohou obrátit... ale jenom tohle nestačí...
tenhle film bude mít efekt nejdřív na střední škole... to vím
ale je tomu čím dál častěji, kdy se s tímto musí člověk potýkat už na zš...
školy by byly v tomto i otevřené, ale problémem je stát a finance ---
- zadarmo ani kuře nehrabe a ony semináře lidí, kteří do toho vidí, pana Koláře např., který v tomto oboru publikoval a takovéto akce mám pocit i koná... to není jenom tak.
- globálnější měřítko, až se média vzpamatují a přestanou neustále vyzvedávat opilé celebrity a zkorumpované politiky, a začnou psát o něčem, co by se mělo začít napravovat a vůbec obecně zavádět nějakou prevenci, tak konečně bude o čem mluvit.
- společnost není v pořádku, stát není v pořádku, jak mají být v pořádku další generace? začít u sebe - to je nejpodstatnější. a i kdyby o tom problému vědělo o dva lidi víc, je to pokrok.
za sebe přidávám -
souhlas s tím, co zde bylo napsáno a co se týká toho, komu to a jak předkládat
tak mělo by se o tom mluvit
- mělo by se o tom mluvit s dětmi, a s jejich rodiči
Problém je, že pedagog nemám tolik času a kromě toho, byla by to práce zadarmo, tudíž - nikdo se do ní nepohrne
což ovšem úzce souvisí s časovými možnostmi, protože čas jsou peníze
šikana na školách, už ve školkách, na pískovištích
je to taková novodobá genocida, problém, který pokud se s ním nic nedělá spěje k jedinému - ke katastrofě
takže mluvit a mluvit a jít příkladem druhým, to bych viděla jako cestu.
Souhlas, ale jak to chceš protlačit v globálnějším měřítku do škol?
Semináře? To převážně zajišťují externí pracovníci. A popravdě, jakákoliv hodina,kde se kouká na jakékoliv video je pro studenta jen volná zábava...prostě absolutně nemožná písemka z matiky (třebas). Chtělo by je to donutit jít tam dobrovolně.
A ne jednou. To se hned otřepe a jde dál.
Bohužel mediální masáž (nebo rovnou brainwashing; ironicky) není možný. Stejně dnešní model společnosti spíše vítá ponižování atd.
Viz dění na sociálních sítích.
Morální hodnoty jsou pryč. Vivat materialismus a kapitalismus.
Osobně mám zkušenosti se šikanou a není to nic příjemného. Zanechá to kus něčeho v každém, kdo byl jakkoli aktérem nebo držitelem informací.
Taková videa jsou dvojsečná sekyra.
Osobně bych to třeba nepouštěl problematickým dětem...asi chápeme.
ano, já vím, prostrkuju tu, ale i hlavně proto, že je tu osazenstvo, které si rodičovstvím prošlo a které se na to chystá...
a proto, že jde o problém, o kterém se nemluví dostatečně často... a děje se to všude, i když v různých fázích vývoje.
- jo, to mě taky napadlo, říkala jsem si, jestli to pouštět malochům, bo nevím, jestli je to odradí anebo navnadí (částečně s nadsázkou řečeno)
- ale i ty, co nezajímá přímo tohle téma, by mohla zajímat aspoň psychologická stránka nejen aktérů, ale i pak z hlediska chování rodičů (v těch dalších dílech) a pak i částečně u učitelů, kteří ne vždy mohou odhalit zavčasu, co se děje... a je to tam řečeno jednou hodně zajímavou větou ... Učitelé mohou žáky poznat jen do té míry, do jaké žáci chtějí být učitelem poznáni... částečně má učitel i nějaký vhled, ale tam kde rodina nefunguje, jak má - existuje video, kde děti napodobují dospělé a má to v lidech vzbudit přehodnocení své role vzoru...
- tady to vše začíná.
tak já celkem chápu, že když se Paulette pohybuje ve školství, tak že ta tématika je jí bližší a i to nabádání, ke kouknutí na film, ono je prostě otřesný, co se děje, že se tohle děje a že s tím ti, kdo mohou a měli by nic nedělají, takže to potom vyústí v katastrofu.
taky kam jinam.
a nejhorší je, že na začátku jsou rodiče.
a vezmi si, kolik lidí samo tápajících ještě kolem sebe, ačkoli věkem už by minimálně vědět mohli, si pořídí dítě, na kterém "si procvičují, nebo demonstrují, své vlastní touhy a sny" a nebo se mu prostě jen - nevěnují