Poeta - moderní literární server


Káčko - úvod

Autor: Antonín Sander Hvězdička, 28. 4. 2014, Ostatní

První část románu o tom co předchází a co následuje životu hazardního hráče, krupiéra a jeho blízkých. Různé cesty dovnitř a ven. Život mladých, dýchajících a nezkušených lidí v malé pražské čtvrti a tam dole. Ve sklepě. Jejich očima. Očima jejich matek. Pro lidi. Aby věděli, jaké běžné i neběžné kreace skrývá náš tajemný otevřený svět. /Jsem otevřenej upravování a zdokonalování textu. Díky Poetě a pro Poetu. Díky/

Na zahradě zase šílel ten otravnej sousedův pes. Vyl. Z okna pozorovala siluetu německýho ovčáka, jak si to po zahradě štráduje v jednom kruhu. Blázen.
Nemohla usnout. Hlavou se honily blbý myšlenky. Taková ta hryzavá nejistota. Nejhorší to je, když jde o syna. Cítila se slabá na to poznat celou pravdu. Nevěděla. Možná je jenom zamilovanej. Chlácholila svoje černý myšlenky a věděla, že nepoužívá tu nejlepší metodu.
Nejlepší bude se zeptat. Byla odhodlaná. Rozhodla se vydržet než dorazí domů. Synáček. Budíkový hodiny s rádiem ukazovaly půl čtvrtý ráno. Byla neděle. Už zase. Desátej den v kuse. Tu školu neudělá.

Dočkala se. Klíče v bezpečnostním zámku párkrát hvízdly. Stoupla si a mířila otevřít dveře svýho pokoje. Potkaj se na schodech.

--- ---

Hlavně ji nevzbudit. Kurva. Průser se pomalu otevíral ve dveřích od matčiný ložnice. Smrděl jako prase. Pot a cigára. Pivo. Rum. Co jí říct. Co jí mám doprdele zase lhát?
Měl pocit, že už to dlouho nevydrží. Život ve lži. Žumpa.
Nemýlil se. Proud otázek nebyl dlouhej, ale bylo to příjemný jak nevytočit velkej pot. Jako prohrát prachy, rozumíš? Když se v tobě všechno stáhne a ty chceš zmáčknout load a game a začít někde před minutkou. Začít znova a vyhrát. Vytočit. One time!!! Až bude kolem poledne vstávat, bude ho čekat novej seznam otázek bez reálnejch odpovědí. Novej proud. A taky žrádlo. Už teď měl hlad. Vole, jak svině.
Nešlo spát. Svítalo, ale hlavou běžely různý věci. Prohraný a vyhraný prachy. Celá story. Jak to začalo. Jak hledal to svý světlo. Novej začátek a výzvu. Jak se ocitnul na místě, který chceš znát.

Káčko
Kasíno

Krev svý matky na koberci u svítících mašin s pohledem psů z útulku. Krásnej pocit svobody a jednoduchosti života. Jednou to dokážu. Jsem nejlepší. Uvidíš! Lucinko.