Poeta - moderní literární server


Království - Úvod

Autor: drageon, 18. 11. 2011, Povídky



Království, o kterém zde bude řeč se jmenuje Galroanské a je to rozlehlé a mocné království. Galroanské království vzniklo asi před tisíci lety po uzavření příměří mezi třemi rasami: Lidí, Trpaslíků a Atarů. Lidi a trpaslíky jistě netřeba představovat a tak vám povím něco o Atarech.
Atarové byli zvláštní rasa ovládající umění kouzlit a byli velmi mocnou společností, která kdysi Galroanu vládla pevnou rukou, tedy ještě předtím, než bylo založeno království. Ovšem právě před tisíci lety se počet Atarů rapidně snížil a z několika tisíců těchto magických bytostí zbyly pouze desítky.
Tehdy ze Západních plání plání pronikat do Galroanu lidé a ti se s Atary příliš nemazlili a snížili jejich počet na pouhé jedince, kteří byli nuceni se adaptovat a díky svým kouzlům převzali lidskou podobu.
V tu dobu ovšem objevil další problém, kterým byl malý, houževnatý národ, který překročil hranice Galroanu přes severní masiv, zvaný též Dračí hory. Národ trpaslíků nepřišel ve velkém počtu, ale bez dovolení prošel velkou částí Galroanu, než se usídlil na úpatí Železných hor, nacházejících se na východě Galroanu.
Lidští vůdcové ovšem nebyli příliš nadšeni z nezvaných hostů a vypravili se zjistit, co že to trpaslíci vlastně chtějí. Jejich zjištění je příliš nepřekvapilo, neboť po příjezdu k Železným horám spatřili velké množství trpaslíků, kutajících ohromný tunel doprostřed hory.
Lidí se chtěli s trpaslíky vypořádat, ovšem zprávy ze severu hovořili o obrovském množství trpaslíků překračujících hory a mířících ke svým bratřím. Lidé se tedy rozhodli přijmout trpaslíky za své sousedy a připravili smlouvu, ve které jim oficiálně darovali území Železných hor a zároveň připravili mírovou smlouvu, kterou podepsali společně s trpaslíky i poslední zástupci atarů, kteří ještě žili.
Tak uplynulo již tisíc let provázených pouze malými konflikty, nikdy však žádnou válkou, která by ohrozila existenci Galroanu nebo trpasličí říše, která se mezitím rozrostla i do drsných vrchů na jihu země, které byli nazvány Diamantovými horami, díky bohatství, které tam trpaslíci objevili.
V posledních letech se ovšem do Galroanu ze západu snaží pronikat malé skupinky nájezdníků lidské rasy, kteří se zoufale snaží získat si zde své místo k životu, jenže doposud byli všechny jejich pokusy bez problémů zmařeny...