Strnky SCARABEUS ji nejsou funkn. Bhem t vtein budete pesmrovn na domovsk server Poeta.cz


Zpt na hlavn strnku
Zprvy z prvn ruky Tiskovky.info
lnky
Zprvy
Arena
Interview
Kultura
Lampa
Publicistika

Doporuujeme Grafika na zakzku

Ostatn
VIP
Redakce
Statistiky
Odkazy
Scarabeus ke staen
Seznam autor

Doporuujeme Poeta - modern literrn server

Kontakt
mongi@centrum.cz
scarabeus@poeta.cz
CHAT MP (nick Mon-gi)
ICQ: 108078007

Vyhledvn

Doporuujeme MjCitt - Citty (i tch mn) slavnch

Městská hromadná doprava

Všichni si tím musíme projít každý všední den. Mám tím na mysli studenty, jejichž valná většina se ráno dopravuje do školy městskou hromadnou dopravou.

Je jedno, jestli jste student či studentka. Všichni začínáme svou ranní cestu za povinnostmi téměř stejně. Dalo by se říct, že se tento, stále se opakující, rituál dá shrnout do několika základních bodů:


1. Přicházíte na autobusovou, trolejbusovou nebo tramvajovou zastávku. Zkontrolujeme jízdní řád, jestli se náhodou od včerejška nezměnil. Bohužel se změnil ? buď měl tu smůlu, že kolem něj prošel sprejer a nechal na něm výsledky své tvůrčí činnosti nebo se stal středem pozornosti party puberťáků, kteří se rozhodli, že tam vlastně vůbec nemusí být a považovali to (a dosud považují) za ohromný vtip.


2. Rozezleni tímto ohavným činem nebo mírně znuděni jeho pravidelnou opakovatelností, se zařadíte mezi ostatní spoluobčany a společně očekáváte příjezd dopravního prostředku. Po chvilce stočíte svůj pohled na hodinky a zjistíte, že má ?mírné? zpoždění. Rezignujete a odmítáte takhle brzy po ránu nadávat a trpělivě čekáte dál.


3. Stále čekáte.


4. Objekt vašeho zájmu konečně přijíždí a vy už ani nezkoušíte stáčet svůj pohled na levou ruku a zjišťovat, jak velké má vlastně zpoždění. Prostě nastoupíte.


5. Rozhlížíte se a zaradujete se při pohledu na poslední volné místo (batoh na zádech vás tíží a taky byste si rádi zopakovali pár stránek z vašeho nepříliš oblíbeného předmětu, ze kterého píšete písemku).


6. Usedáte a rozevíráte sešit s poznámkami. Vaše idyla nemá dlouhého trvání, protože na další zastávce přistupuje bělovlasá babička a provokativně zaujme místo přímo nad vámi.


7. Hledáte pomoc u ostatních spolucestujících. Vrhnete zoufalý pohled na týpka, který je snad ještě mladší než vy, a proto by měl uvolnit místo on. Bohužel nic nevnímá, je zabraný do poslechu hudby, ze sluchátek se mu line Eminem, má přivřené oči a v duchu nejspíš rapuje před miliónem lidí. U odbarvené slečny taky neuspějete, její telefonní hovor s nejlepší kamarádkou je důležitější.


8. Zvedáte se a zamumláte: ?Pojďte si sednout.? Nedostane se vám žádného poděkování, ale místo je během chvilky obsazené. V duchu ji omlouváte, protože si myslíte, že ona ?babička? jede na kontrolu k doktorovi.


9. Po chvíli si všimnete, že v ruce svírá obrovskou nákupní tašku ? pomalu vám dochází, že se za chvíli otevírá Kaufland.


10. Nastupuje revizor. Začnete se hekticky přehrabovat v batohu a pod rukama vám prochází všechno, jen ne měsíčník.


11. Konečně nacházíte TO, co jste hledali a podáváte TO revizorovi, ten vám TO za chvíli s odmítavým výrazem ve tváři vrací. Zjišťujete, že jste mu dali svůj studentský průkaz.


12. Svůj omyl rychle napravíte a pak si snažíte proklestit si cestu ke dveřím.


13. Vystupujete a čelíte vlně nastupujících, kteří vás ani neberou na vědomí.


14. Zalarmujete poslední síly, nějak se vám podaří dostat se ven a nabíráte kurz škola. Rozhodnete se pro nejkratší možnou cestu a vyvinete největší možnou rychlost ? ranní zpoždění vás stálo cenné minuty času a vy je právě postrádáte.


15. Při představě, že musíte něco obdobného absolvovat ještě odpoledne, byste šli raději pěšky.

Jana Minarčíková | Arena | Peteno: 2225 | Hlas: -54 | slo: 24
Poet znak: 3823 | Poet koment: | Dal lnky tohoto autora >>

Hlasovn:
-3 -2 -1 +1 +2 +3

Komente
Pidat koment:
 Autor:
E-mail:


Koment ke lnku:

Svtky
Svtek m Pemysl
Ztra slav Aneta

Doporuujeme Tiskovky.info - zprvy z prvn ruky

Nejoblbenj autoi
1. Michaela Mourečková (350)
2. Kateřina Vojtasíková (293)
3. Jakub Vantuch (276)
4. Eva Jaburková (273)
5. Eliška Trčková (198)

Doporuujeme ShopRyb.cz - rybsk poteby

Nejoblbenj lnky
1. Nobelova cena za literaturu 2003: John Maxwell Coetzee (342)
2. Dluh za projekt - Internet do škol (160)
3. Western Camp 2003 (154)
4. Ohlasy z Bazalů (134)
5. Přijímací zkoušky v Brně (126)


Optimalizovno pro rozlien 800x600 a IE 4.0 a vy, NN 4.0 a vy
WEB 2002-2005 David Havlek (Mon-gi), GRAFIKA 2002-2004 David Havlek (Mon-gi) & Deries, Verze strnek: 1.1
Nahoru