já dost dobře nevím, o čem je řeč, vždyť duševní vlastnictví se týká nás všech na webu, a na těch literárních místech ještě víc, takže
takže to k věci je, a tečka!
Jarku díky, zaskočil si mě, mně se moc nestává, že nevím co říct, tak - děkuju - se hodí.
26. dubna roku 1970 vznikla podepsáním Úmluvy o zřízení - Světová organizace duševního vlastnictví, která je specializovanou agenturou OSN.
Duševní vlastnictví zahrnuje dva okruhy: 1. průmyslové - zejména patenty, ochranné obchodní známky, označení původu a 2. autorská práva - zejména na literární, umělecká, hudební a audiovizuální díla
Duševní vlastnictví je majetek nehmotný, je výsledkem lidské tvořivosti. Patří sem všechno, co je neopakovatelné, jedinečné a (dostatečně) originální.
Nejčastějším porušování –
nezákonné kopírování, tzv. pirátství
napodobování ochranných a firemních známek, tzv. plagiátorství
Světová organizace duševního vlastnictví (World Intellectual Property
Organisation WIPO) si klade za cíl, ochraňovat po celém světě práva vlastníků prostřednictvím spolupráce s členskými státy a zvýšit obecné povědomí o roli a významu ochrany práv duševního vlastnictví.
Tématem letošního Světového dne duševního vlastnictví je „Movies-A Global Passion“ („Film-celosvětová vášeň“).
Další zajímavosti a zdroj výše uvedeného zde:
http://www.osn.cz/system-osn/specializovane-agentury/?i=127
já dost dobře nevím, o čem je řeč, vždyť duševní vlastnictví se týká nás všech na webu, a na těch literárních místech ještě víc, takže
takže to k věci je, a tečka!
Jarku díky, zaskočil si mě, mně se moc nestává, že nevím co říct, tak - děkuju - se hodí.