Kavárnička ti slouží jako prostředí pro výměnu informací o tom, co zrovna uživatelé mimo Poetu dělají.
Poeta.cz Dnes jsem byl zase ve střižně s kolegy a měl jsem až dětinskou radost. Vyšly mi ostré záběry rybičky Vandélie-Vandellia cirrhosa Valenciennes. Obývá bahnité břehy Amazonky, mělké vody a žije na území Bolívie, Brazílie, Kolumbie, Ekvádoru a Peru . My jsme natáčeli v Peru. Strašně jsem k ní nechtěl jít, bál jsem se asi jako nikdy dřív,ani potom ničeho. Je to rybka o velikosti 2,5 - max. 7cm -poloprůsvitný sumec úhořovitého tvaru těla, obávanější než piraňa-parazit pochutnávající si na svém hostiteli, U ryb prolézá žábry, u člověka všemi dostupnými otvory. Nejčastěji, protože žije v mělkých vodách těch, které máte pod hladinou,když stojíte do půl pasu.Ryba se dostane do oragnismu a saje z vás krev, často se v dutině - té, nebo té, vzpříčí a v zoufalé snaze o vlastní záchranu zasekne do tkáně ostré ploutevní drápky a uhyne. Místo, kterým se dostane do těla je často podrobeno chirurgickým zákrokům. Pro domorodce je největším postrachem, lidově se jí říká také kandiru,blood suckerm nebo šulinokaz cizopasný- to není prosím nadávka, používá se i v odborných článcích, Tyto záběry byly můj nejvěřší "hrdinský čin" a já jsem hrdý a spokojený :) a hlavně celý!!! :D (před 113536 hodinami)
- 11.4.2013, 09:52
o těch mihulích v prdeli musím dnes říct klukům, to je krásné shrnutí .
Mám rád Španělsko, ale zatím jsem ho šidil, nedá se všechno najednou,ale určitě tam někdy zase pojedu
- 10.4.2013, 23:46
Máš kamaráde zážitky jako málokdo. Já byl nejdál ve Španělsku a to jsem se ještě válel na pláži (to už jsem taky nic jiného nemohl)... je fakt že mi nelezly mihule do prdele...
- 10.4.2013, 21:35
TSSS bys koukala
- 10.4.2013, 21:25
Divíš se? Kobylky moc nezasytí
- 10.4.2013, 21:21
To jsem celý já. Jenom jsme vynechali a stále hladový
Mám rád Španělsko, ale zatím jsem ho šidil, nedá se všechno najednou,ale určitě tam někdy zase pojedu