Kavárnička ti slouží jako prostředí pro výměnu informací o tom, co zrovna uživatelé mimo Poetu dělají.
Oldřich Řeporyjský Zjišťuji poslední dobou, že lidé neumí číst mé básně. Chyba je bohužel na mé straně. Respektive na straně mých básní. Ještě nejsou natolik dobré, aby provedly čtenáře svými tajemnými zákoutími samy. Proto jsem se rozhodl doplnit je o manuál, jak kterou čí (před 123558 hodinami)
Já si nemyslím, že básně jsou střípkem k duši. To je asi zásadní rozpor v našem chápání básně. Já si myslím, že báseň stojí naprosto mimo autora. Samozřejmě vychází z něj, ale stojí samostatně a člověk by při četbě básně v ní měl nacházet především sebe a ne autora a jeho duši! Báseň nezasahuje jen rozumovou, nebo jen emocionální, nebo jen jakoukoli jinou stránku člověka. Báseň by měla urovnávat. Být zrcadlem, něčím co uvede v soulad náš vnitřní svět, naše vědomí, podvědomí, vnější svět. Co nás dovede k pochopení, které rozumu uniká. Báseň by měla být něčím co člověk číní více člověkem. Ale především by měla být krásná. Zasahovat krásou. Krásnější než vnitřní svět autorův. A proto musí stát mimo něj!
Já bych to takto neviděl. Je to jen otázka nejakého krátkého času. Básně jsou střípkem k duši. nekdy člověk může sám se be hledat a pro ostatní se tak stává nečitelným.