Popis: Co takhle POETO.CZ vydat Různorodou sbírku poezie od každého autora jednu nebo dvě básně a proložit to i např krátkou prozou. co si tady pročítám tak jsou některé díla skvostné. Možná už tento nápad někdo měl...???
»Dotisk knihy Poetonálie«.
Nechávám si dotisknout 6 knížek. Pokud by někdo chtěl nějaký dotisk, klidně ho přiberu do objednávky, přijde nás to levněji, než individuálně. Všechno zařídím. Hlaste se do úterý 11.2.2014 do 20.00 hod. Fialka
Prosím vás - dostali jste všichni , kdo si objednali a zaplatili Poetonálie? Teď jsem dostal zprávu, že se ztratila (nebo dosud nebyla doručena) největší zásilka a to Tomášovi Zdechovskému. Bude zahájeno jednání s poštou v pondělí, 30. 12. 2013. PĚKNÝ DÁREK K NAROZENINÁM...
Už i já jsem hrdým majitelem naší knížky. Musel jsem se hodně přemáhat, abych ten balík nezačal rozbalovat ještě na poště. A domů jsem skoro běžel. Je úžasná. Děkuji všem, kteří se podíleli na tvorbě, úpravách a následné distribuci.
- 20.12.2013, 10:43
Kris, kajman a snad i další: jednalo se o korunové rozdíly, které vznikly zpřesněním kalkulace tiskárnou a byly použity jak jsem už napsal.
Me2de, děkuji ti za tu spoustu práce, kterou jsi odvedl. Velmi si toho vážím. Stejně tak děkuji i Hesioně a všem ostatním, kteří se na vzniku knížky podíleli. Už je mám doma, vše přišlo, jak mělo.
Jen s tou sponzorskou částí si nejsem jistý. Nebo se alespoň nepamatuji..
Kris - ty zkratky nemám čas luštit. Smazat to může jen Hesiona.
Zdeňku - už si je včera vzala Fialka, ale jestli ti nadšení vydrží zkus třeba hned vyprovokovat dalších pár lidí a já zařídím dotisk... bude ovšem o nějakou tu kačku dražší. Dotisk se dá zařídit od 4 kusů... přesnější ceny zjistím...
Me2dovi a Hes moc dík, ale to ISBN mě mrzí, myslím že by o ní zájem byl..Jinak Me2de pokud můžeš ty dvě zbylé bych si vzal...bud mě je můžeš poslat na dobírku a nebo ti peníze pošlu předem...
Jé, Méďo, dole jsem ti psala, že to chci do UHB, promiň, moje chyba, měla jsem to asi hodit do vzkazu nebo mailu, tady to asi zaniklo. Ale nevadí, příští týden v Ol ještě budu.
Odtud tu adresu, prosím, smaž, vidí to lecjaký ouchyla.
- 13.12.2013, 21:30
Pro Jenny: pdf existuje, ale není vypravena jako e-book. Je to jen pracovní verze pro další zpracování v tiskárně. Není problém to poslat, má to asi 2 MB a mohu to i zabalit.
Děkovat klidně můžete - to vás nic nestojí. Včera jsem v jisté euforii zapomněl na jednu sice nikoli klíčovou, ale rámcově taky důležitou věc a to: Poděkovat několika lidem, kteří vědomě poslali vyšší obnos (mazza, kajman, Kris, rudyamon) a těm, u nichž jsem chybně spočítal poštovné (mongi, olga a Tomáš Zdechovský). Částky byly vesměs takové, že vracet je zpět by bylo dražší, než posílaná částka. Použil jsem ji tedy na kapitálek u vázaných výtisků a hlavně na úhradu knih pro naše nezaměstnané kamarádky. Zbylo 11 Kč, 2 archy papíru a jedna rolička lepící pásky. Z mého hlediska OK. Teď už jen čekám, jestli budou spokojeni všichni, kteří si knihu koupili...
Knížky už mám doma. Jsou krásné a mám z nich velkou radost. Me2dovi moc děkuji, měl s realizací knihy spoustu práce.Je to velmi milá připomínka Poety.
- 12.12.2013, 14:41
... a odpusťte mi tu hrubku udělanou v zajetí vášně
- 12.12.2013, 14:40
Tak - milé dívky a vážení pánové: knihy jsou na cestě. Dopadlo to tedy dobře, což je dobré pro vás, ale klaplo to i finančně, z čehož jsem měl obavu. Někteří z vás vědomě přispěly na knížky pro naše dvě nezaměstnané a tudíž insolventní kamarádky Lejdíka a Eleonoru. Vešel jsem se do peněz i přesto, že v intervalu od poslání peněz do dneška dokázala pošta zvednout tarify. Všichni máte zásilky pojištěné, nebyl by tedy větší průser, kdyby náhodou se nějaká ztratila. Stačí napsat a já objednám dotisk. Já si v nějakém záchvatu objednal 2+2, takže pokud někdo budete chtít další knížku - není problém. K dispozici je 1 tvrdá a 2 měkké ... Tak to je, co jsem vám chtěl sdělit.
S tím mrskáním opatrně, ať nestrávíš vánoce nežádoucím způsobem
- 6.12.2013, 13:06
Milé dívky, slovutní pánové. Konečně vidím na konec: tiskárna slíbila, že v příštím týdnu budu mít knihy doma, což znamená, že pak mrsknu hrbem, abyste měli knížky doma do 20. prosince. Omlouvám se za špatný odhad termínu, ale tiskárna má prý vždy před Vánocemi takovýto frmol. Mně dělali knížky v létě, kdy je »okurková sezóna«, proto jsem je měl vždy tak brzy...
To vůbec nevadí. A bude úžasné jestli se podaří do Vánoc
- 30.11.2013, 15:28
ANI NETUŠÍTE JAK NERAD PŘIPOUŠTÍM,ŽE JSEM VÁS TROCHU MYSTISYFILITIKOVAL... Jak vidíte, nebo spíš nevidíte, knížka sic vytištěná je, nicméně ještě není kompletně svázaná část »v tvrdých«. Prosím tedy o prominutí, že jsem se nechal obloudit a naservíroval slib dodání do konce listopadu. Raději si další prognózu odpustím a v pondělí tiskárnu popostrčím...
Podle všeho má Hesiona správné tušení. Je to objednané, nakonec datum objednávky je 4. listopad, bude to prý vytištěno do konce listopádu, pokud bude v tiskárně příznivá situace, tak i dříve...
Vzhledem k předchozí debatě o diskriminaci: čekal jsem až do pátku, zda se ještě někdo diskriminovaný přihlásí, ale nestalo se tak. Jinak vás mohu potěšit: dojednal jsem s tiskárnou - pokud by byl zájem - že nám dotisknou i jednotlivé knihy.
Nemyslím si, že by Zak to popuzení bral tak, že je to vůči němu. Ale vůči Jenny. A jelikož je to dobrák od kosti, má potřebu se ji zastat. Ač nad tím sama často žasnu, on takové věci prostě dělá Snažím se si z něj brát příklad. Ale jde to zatraceně ztěžka On to má holt v sobě. Já se to musím učit. Myslím, že je nás tu víc, kdo by se od něj měl učit.
- 31.10.2013, 15:13
Zaku - i ty? Kde vidíš, že bych byl vůči tobě popuzený? a pokud mne štve někdo jiný, tak je to moje věc a mám pro to sakra důvod. Že ses nemohl přidat mne mrzelo a mrzí, to si piš...
- 31.10.2013, 15:10
Už toho mám dost. Já odděluji rovinu osobní, kdy mi Jenny může být ukradená, protože nemá ani ten kousek slušnosti, aby tu hrubou urážku eliminovala, od roviny Poeťácké, kdy nemám důvod ji blokovat třeba od naší knížky. Nakonec jsem šel tak daleko, že jsem ji po pravdě pochválil zejména za její prozaickou tvorbu a požádal, aby se autorsky přidala. Nemá nejmenší důvod ze mne dělat vlkodlaka. Mongi má dost práce i bez knihy, proto jsem to riziko vzal na sebe. Punctum.
s tím účtem to bylo složité, zakládat nový je zdlouhavé a využít již existující "fond" poety by bylo matoucí pro Mon-giho, co je na co ... jasně co by zůstalo, šlo by na sbírky pro ty, co si to zrovna nemůžou dovolit, popř. by to zůstalo na provoz poety... ale jelikož vše zpracovával me2d, tak bylo jednošší posílat platby jeho směrem, než aby se řešilo, aby získal přístup k Mon-giho poetáckému uctu, popř. aby Mon-gi pak urcitou celkouvou castku musel preposilat med2ovi, což je taky zdržovací... aspoň tak bych to ještě dovysvětlila s tím účtem...
a Jenny, díky za zohlednění ,) každopádně já si nic nenárokuji, jen jsem chtěla přispět troškou do mlýna ,)
tak ještě jednou - vím, že J. a m. mezi sebou mají rozepře různého rázu - ale děcka, do děcek už máte daleko a spíš navrhuji, abyste komunikovali v rámci:
Jenny - chci takový a takový počet sbírek v takové a takové vazbě.
me2d - stanoví cenu a posle cislo uctu
Jenny - posle platbu
me2d - posle vytisky.
Nemyslím si, že je třeba takto popuzeně reagovat. Neměl jsem dojem, že Jenny kafrá, prudí, nebo má kecy. Zeptala se, protože nevěděla a na to má právo, jako každý z nás tady, navíc je to žena ( a je fuk, co máte mezi sebou za rozepře)a se ženami by se takhle mluvit nemělo.
Já jsem se omluvil, že ve sbírce nebudu. Nemusel jsem to dělat, protože nejsem ve škole, ale měl jsem pocit, že je to tak oukej. Zjišťoval jsem, zda-li mohu publikovat a došel k názoru, že si tím nebudu komplikovat život (smlouvy, závazky apod), proto tam nejsem. Na publikace jsem chtěl přispět bez ohledu na to, zda-li si ji objedám pro sebe. Pokud to není třeba, v pořádku, přispěju rád na chod Poety, až bude další příležitost.
Knížce přeji již po několikáté hodně úspěchů i čtenářů a Tobě medvěde patří velký dík za přípravu, organizaci a vše, co s tím souvisí. Je to náročné, sebere to hodně času a uznání si to zaslouží. Myslím si, že zde není nikdo, kdo by o tom pochyboval a to i tehdy, když se na něco zeptá.
Došla poslední platba - Rudyamon. Ještě po půlnoci odešla objednávka do tiskárny.
- 31.10.2013, 09:53
Do třetice: kecy, kecy.... Na knížky pro El a Lejdika přispělo deset autorů. Nejvíce poslal mazza 75 Kč, 52 Kč já, 23 Kč Paulette, dalších 7 celkem 40 Kč po drobných...
O knížce se psalo a mluvilo již 4 roky. Houbes jste všichni udělali. Kecy... Teď to rozvířil donifan, chytil jsem se toho já, zbaňkoval Hesionu a knížka bude během 14 dní na světě. Přesto se zase najde někdo chytrý a kafrá...
- 31.10.2013, 09:45
Zaka jsem skoro prosil, aby se zúčastnil - odmítl s poukazem, že má smlouvu (s někým), která mu publikovat nedovolí. O knihu zájem neprojevil. Už jednou jsem psal, že příspěvek na provoz Poety nemá s knihou nic společného. Neodsuzujte, pokud nemáte o věci žádnou páru....
- 31.10.2013, 09:41
Jenny - nezačínej zase prudit. satanriel si objednal dodatečně knihu, ačkoli se autorsky nezúčastnil. NIKDE!! nebylo napsáno, že si knihu nemůže objednat každý dokonce i nepoeťák. Ještě ani teď není pozdě. Oni se z nás v té tiskárně nepoloží na lopatky, chvilku ten tisk bude trvat. Příspěvek na provoz Poety nemá s vydáním knihy nic společného (provoz serveru taky něco stojí). Dnes v noci jsem poslal závaznou objednávku do tiskárny, texty jsou tam už od pondělka. Pokud se ještě přihlásí a pošle peníze během dneška a zítřka KDOKOLI a to: 95Kč (1 paperback), nebo 218 Kč (1 šitá vazba s tvrdou deskou) bude ještě zařazen do 1. sledu. Pokud bude zájem a nejen provokace aspoň o 5 knih, nechám udělat dotisk. Pro kohokoli - a nechte si smyšlené obviňování ze selektizmu. Tohle jsem nedělal jako Jarda soukromník, tohle jsem dělal jako me2d Poeťák a nikoho jsem ani já, ani nikdo jiný z jakékoli účasti nevyloučil.
Nikdo nebyl nijak vyřazen a jestli se tak někdo cítí, tak mě to moc mrzí :(
Nikdo neměl zájem na tom, aby byl někdo vyčleněn. A jak už tu bylo zmíněno, pokud to někdo nestihne teď, může se domluvit dotisk posléze pro nějakou skupinu lidí...
Pokud vím, tak nikomu se nebránilo, aby se ozval, že si chce také objednat a do zítra tuším, medvěd přijímá objednávky... Byl to čtvrtek, ne?
Pokud vím, sám me2d bral na sebe platbu za Lejdika, která si to v současné době nemohla dovolit... Jak je to s El. nevím, určitě pokud chcete i přes neodezvu třeba i pomoc, nebude problém, aby jste poslali medvědovi platbu s poznámkou chci tolik a tolik výtisků pro sebe + platím jeden výtisk za toho a toho cloveka a kdyz bude chtit, muze si ho vyzvednout u me...
kromě jiných věcí - stále se ptám - proč jsme my, co jsme nechtěli (jedno z jakých důvodů) být součástí Sborníku, byli vámi, kteří tam budete, vyčleněni?
Totiž, na začátku tady padlo, že se udělá účet, ať už přes Mongiho, nebo odnož toho, kam se posílaj sponzorský dary na provoz, prostě nějakej účet, kam se pošlou peníze, aby se pak mohlo něco tvořit.
Aby třeba ti, kdo jsou na tom hůře, mohli být zohledněni, nebo třeba ti, kteří se aktivně podíleli na korekturách, tady bych chtěla zmínit Paulette, protože z toho, co jsem tady na webu četla, tak ...prostě viditelná práce na korekturách, tak aby tito lidé mohli mít třeba knihy bez poštovnýho, nebo co já vím
prostě, proč jsme se my ostatní, nemohli podílet příspěvkem, či si taky třeba objednat, ačkoli tam nejsme coby autoři?
Vím určitě o Zakovi, kterej se nabízel, že by něco poslal, stejně tak já bych ráda přispěla.
Takto by se třeba tisky pro El, nebo kohokoliv dalšího mohly vzít z poslaných peněz.
Jenn
- 30.10.2013, 13:45
Nemám pouze Eleonoru. Protože je jediná a nereaguje, její objednávku stornuji, protože nemám toplik peněz, abych riskoval, že mi ty její knížky zůstanou. Už mám doma knihy neodebrané při jiných 2 akcích skoro za dva tisíce korun. Naštěstí vlastní...
- 29.10.2013, 23:10
Rudyamon má splněno - poslal adresu a avizo platby. Zbývá jen Elen - ale možná, že je nemocná.
donifan: Za mě asi ne. Já to mám fakt jen pro radost... Kdyby to fakt byla nějaká halo akce a bylo nás víc, budiž. Ale takhle ne. Nejsu milionár. V současnosti ano korunár.
- 29.10.2013, 13:28
Donifan - jestli jsi to poslal na tu me2dí adresu, tak tu nepoužívám, je nepraktická... tak třeba semhle, prosím: caj37@email.cz
ISBN - já už o tom napsal svůj názor, pokud ovšem seženeš lidi a peníze (3499 Kč, tj. Kč na jednoho zájemce(22), jsem ochoten to dotáhnout do konce.
Čekám ještě platbu od Eleonory a Rudyamona a jejich adresy. Platby od Mon-giho a Vydrýska jsou údajně na cestě. Jinak už je to kompletní.
No to ISBN by stálo za to...
me2d áku tu adresu jsem ti poslal na mai, snad ti došla...
- 28.10.2013, 20:17
Mongi: díky, žes jsi Poetu propůjčil tomu, abychom si přes něj vyměňovali údaje o postupu vydání knihy. Možná, že se to někomu bude zdát samozřejmé - ale my to oceňujeme.
- 28.10.2013, 20:14
Milé kámošu satane!
Ne, že bych musel - ničím nejsem vázán, ale jelikož tvé dotazy jsou položeny ve věcné rovině s jen malinkými šprajcy, odpovím.
Ještě není objednáno. Neodmítnu nikomu, kdo bude chtít doobjednat do čtvrtka tohoto týdne. Jinak objednám přesně ten počet výtisků, kolik si jich zájemci zaplatí.
Zásoby? to nejsou ani buřty, ani boty a já ani Hesiona, kteří jsme to připravili, nedisponujeme tolika penězi, abychom investovali do něčeho tak nejistého, jako je zájem o literaturu amatérů a začátečníků.
Bylo by lepší zeptat se Tomáše, co ho k tomu vedlo. Jistě to nebude proto, že se bude starat o zásoby amatérského tisku. Má vydáno dost svých vlastních kvalitních publikací.
Do jaké míry bude knížka propagací Poety nechám na Mongim - majiteli serveru. Námi to jako propagace nebylo v zásadě určeno a pokud to tedy propagace bude, bude jen vítaným vedlejším produktem.
Pravdu máš, že je to »autoři sami sobě« - sami napsali, sami vydali, sami zaplatili. Na to, aby to bylo možno vydat jako reprezentativní pokus a propagaci Poety především, chybělo dost kvalitních autorů, pro které to nebylo dost dobré. Mohu jmenovat: satanriel, Ingrid, Olda Řeporyjský, Jenny, Kamila a další. Omluvil se Zak, který je vázán jakkousi smlouvou. S radostí jsem to tedy připravil pro ty, kterým to dost dobré bylo. Je to tedy opravdu památníček pro ty, kteří třeba již nikdy a - ani společně - publikovat nebudou. Pro sebe jsem to nedělal - já si paralelně připravuji útlejší knížku haiku Vítr od Fuji, svoji čtvrtou, takže ani hlupák snad nemá za to, že bych si touto knihou »mastil své ego«. (To mi skutečně nějaká kráva napsala...)
K vyvěšení tiskové podoby knihy nejsem autory ani pověřen, ani oprávněn. Nemůžeme veřejně prodávat knihu, která nemá ISBN - tebou rovněž zmíněné.
Dotisk je možný i v poměrně malém nákladu, za jen o málo zvýšenou cenu (maloseriová produkce).
Zatím ovšem do čtvrtka mohu doobjednat jakékoli množství paperbacku za 54 Kč, resp. šité knihy s pevnou deskou za Kč 172. Poštovné většinou 37 - 43 Kč, 15 Kč balné.
Po přečtení PS. jsem měl chuť tohle smazat. Na ironii většinou kašlu...od tebe to ovšem beru jako odklon od původního názoru. me2d
Dotaz...nechce se mi vše pročítat, protože fóra zde jsou o prdu, co v orientaci a úpravě.
Shrnu to...
Vaše sbírka, to se objednávalo jako přesně šaty na míru nebo se plánují nějaké výtisky do "skladu" k někomu do šuplíku?
Zdá se mi celkem podivné neudělat si "zásoby" pro budoucí zájemnce.
Jestli se pletu, rád budu opraven.
Snad Zdechovský to pochopil a vzal rovnou 45/5ks (pomalu polovina celého nákladu do tisku; 111ks, pokud tabulka nelže).
Ptám se, protože jsem zaregistroval debatu o ISBN, o prodeji v obchodech a dalších tajemných věcech.
Jestli to bude jako se "šatama", zdá se mi to jako propagace poety celkem sebestředné (autoři sami sobě si) a zbytečně nákladné, brožurka plní stejný účel snad i nálepka "poeta.cz" by byla lepší a méně komplikovanější.
A jestli je tištěná forma jen památníček...nemám slov a přeji příjemné užívání.
A máte třeba nějak domluveno vyvěšení .pdf formy na hlavní stranu k volnému šíření? (osobně mi investor 21. století leze krkem)
Jednoduchá otázka tedy: plánujete veřejný prodej nebo dotisk?
Děkuji za odpověď,
Sat.
PS: odpuste si od cesty, že po válce každý generál a škodolibci si rádi šťouchou, či podobné kecy.
Chybí adres: Eleonora, Lejdík, Mongi, Olga, Rudyamon (nemá ani zaplaceno - to jsem poprvé přehlédl).
- 27.10.2013, 16:15
Mám vše - Vydrýsek dal avízo, že jsou peníze na cestě. Neozvali se Eleonora, Mongi a Olga... Ještě není objednáno, pokud je to zdržení kvůli nedostatku peněz, můžete měnit počty a vazbu do čtvrtka. V pátek to musím objednat, chcete-li to mít v nějaké rozumné době...
Nevyskakujte, pkud jste již platbu odeslali, některé banky nejsou rychlé...
Zatím nemám dnes, v 8,35 platby od:donifan (adr!),eleonora(adr!),mongi (adr), olga(adr.),rudyamon(adr.), Sitcom (adr.), Sněhurka (přišlo avizo), Vydrýsek a Tomáš Zdechovský. V pondělí bych chtěl objednat tisk. Mohu objednat jen tolik tisků, na kolik budu mít peníze, protože i když vás miluju nemám peníze na knihy, které by pak možná nikdo nekoupil...
Chtěla jsem to podat kulantně, dobrá tedy...
Použil si pevnou mezeru pro odstranění osamělých hlásek na konci řádku?
- 20.10.2013, 10:44
Hleď Paulette: jsi akurátní, třeba na skloňování , ale sama otázku formuluješ nepřesně. Tak se zeptej znova a přesně na to, co opravdu chceš vědět. Odpovídám všem - není tedy důvod proč bych neodpověděl tobě.
věřím, že jsem mohla mnohé přehlédnout, jde mi hlavně o to, co bilo do očí - resp. ty hlásky na koncích řádků! - které jsem vypsala už na poprvé... a které byly ignorovány...
- 19.10.2013, 17:37
Dědku - nevím, čím to je - používám tuto adresu 11 let bez problému. Podívej se, jestli náhodou nemáš tu tečku za cz i na tom e-mailu.
pauletto - všechny opravy jsou provedeny a dokonce i některé, které jsi asi přehlédla
a) nedostalo se mi pořád odpovědi na poslední odkaz s výtkami.
b) 172 /ks šitá - ok ... poštovné je?
- 18.10.2013, 19:14
Já věděl, že něco zapomenu: do sdělení příjemci napište svou přezdívku.
- 18.10.2013, 19:09
Tak, milé dívky a vážení pánové,
já jsem udělal svoje, co bylo doteď nutno udělat. Budu mít pauzu a vy, prosím, uhraďte podle údajů tiskárny vypočítanou cenu, která bude v příloze tohoto e-mailu. Můžete si zkontrolovat použité sazby. Snad nebude vadit, že jsem haléřové rozdíly zaokrouhlil k nejblíže vyšší celé koruně - použiji je na úhradu knihy Martině Schmidtové, která je současně ve velkých potížích, ale jednu knížku by chtěla. Balné je jen za obalový materiál (papír, lepící páska, fix). Poštovné: do 5 knih je zásilka podaná jako cenné psaní s pojistkou do 500 Kč. Olga a Tomáš Zdechovský mají atypicky velké zásilky, které budou podané jako cenný balík s vyšší pojistkou (3, resp. 4 tisíce Kč). Moji práci na knize berte jako dar naší partě.
Co bude dál? Až se mi sejdou všechny peníze, které mi pošlete na účet č. 203823082/0600, objednám tisk. Většinou je to hotové do deseti dnů. Balíky s knihami přijdou ke mně, já je přebalím a pošlu individuálně na adresy, které mi všichni napíšete na můj e-mail: jaroslav.campulka@tiscali.cz. Pokud vás napadne, že jsem mohl knihy nechat poslat rovnou z tiskárny, tak na to zapomeňte. Posílají to jako obchodní balík a všichni bychom na tom prodělali další rantále.
Závěrem: na peníze budu čekat nejpozději do 25. října 2013, takže prosím, abyste to neodkládali. Když je dostanu dřív, budou i knížky dřív v teple vaší knihovny. Přes víkend můžete ještě psát drobné opravy, pokud nějaká bude třeba.
me2d
-------- Původní zpráva --------
Předmět: Re: Předobjednávka
Datum: Fri, 18 Oct 2013 15:28:48 +0200
Od: Tribun EU s.r.o. (knihovnicka.cz) <knihovnicka@tribun.cz>
Komu: Jaroslav Čampulka <jaroslav.campulka@tiscali.cz>
Dobrý dne,
kalkulace prnví varianty:
60 kusů 92 str., vazba V2, tisk 1/1, 80g papír, obálka na karton s laminací: 54 Kč/ks s DPH
a cena druhé varianty:
51ks, 92 str., vazba pená šitá, 1/1, 80g papír, obálka černobílá: 172 Kč/ks s DPH.
Cena dopravy s dobírkou je cca 250 Kč bez DPH
Pokud budete chtít provést korekturu textu, ta je zpoplatněna částkou za čtení 20 Kč za normostranu a hodinovou sazbu za zanášení oprav 149 Kč/hod.
S pozdravem
Valíčková
Dne 18.10.2013 0:39, Jaroslav Čampulka napsal(a):
>
> Dobrý den,
>
> navazuji na dotaz ze dne 1.10.2013 po vyřešení skoro všeho, co záviselo na mně. Náš případ pravděpodobně nejde spočítat na kalkulačce, takže vás prosím, abyste mi spočítali cenu zakázky v podobě, jak ji popisuji dále.
>
> formát : čistá A5
>
> papír : 80g/m2
>
> tisk: jednobarevný, černý
>
> obálka : 60 kusů vazba V2 karton světle okrový, s černým potiskem (cena)
>
> 51 kusů vazba šitá pevná s tvrdou deskou - jde-li to, tak s identickým potiskem, stužka bílá, kapitálek černý (cena)
>
>
> doprava : Česká pošta (cena)
>
> připojuji nátisk ve formátu pdf, prosím - běžně zkoukněte okem odborným, nezjistíte-li nějakou chybu mimo i a y - tedy grafickou či technickou (např. tisknutelnost vložených grafických listů).
>
> To nejdůležitější: prosím jestli to dokážete během pátku, protože během víkendu musím mít jasno v penězích a to závisí na vašem výpočtu.
>
>Čampulka
>
>
jak jsme na tom s opravami, které jsem vyšťouchla 15.10.2013... ležím ted s porádnou teplotou a nezvládnu to bohuzel znovu procíst, preskocila bych neprehlednutelne, prosim, jardo, dej vedet ,)
Donifan - ISBN není povinná, a ty chceš dát 3000 Kč za úsměv, povinné jsou tisky... o obojí se stará nakladatel. Naše kniha má statut soukromého tisku (hradíme si náklady sami). Jsou lidi, že si nechají udělat 10 knížek po 50 stranách za 600 Kč a zaplatí 3000 Kč (to je pevná částka)?.
Dále novinky: přidala se Kris, kniha bude tím pádem mít 96 stran, polovina autorů nemá ještě objednáno. Už je jasné, že 100 knih nebude ani náhodou, což mne překvapuje. Počítejte tedy raději s mírným zvýšením, bo jsem výpočet založil na nákladu 100 Kusů.Dnes ještě jednou po posledních opravách projdu knížku, naposled ji dám na úschovnu, v pátek uzávěrka, v pondělí juchá do tiskárny.
Objednáno nemají: dedek, eleonora, Engler,Kajman,Mon-gi, olga, rudyamon, Sitcom, slovo (druh knihy), Vydrýsek a Tomáš Zdechovský... pokud jste už někam něco napsali, tak jsem to v tom frmolu nenašel, neviděl, nemám. Prosím do pátku, (ten mail me2d@poeta.cz mi nefunguje). V pondělí už taky budu schopen oznámit konečnou cenu obou provedení.
Nově vydané tituly musej splňovat mezinárodní standarty a kniha musí být řazena ve státní národní knihovně NKČR Praha a ve vědecké knihovně v Olomouci aby se mohla oficiálně šířit...nemyslím distribuci
Mon-gi .autor K. H. Kr ... máš tam mezeru před tečkou místo za tečkou
- u Olgy "a" na konci řádku !!!
(ctrl+schift+ meezrník) - viz typografická pravidla!
- to samo u Dedka v povídkách (k,o,a, v).
- ilustrace str. 14 ... u těch tří teček na začátku jsou vlastně 4 - jednu zamazat, začernit, prostě odstranit
- ELEONORA -- vepsaných za tečku... chybí jedna tečka u aposiopese u b. Geometrie
- Engler - povídky, opět typograficky - jednohlásky na konci řádku nemají co dělat.
- kajman ... vesele svítícími světly "a"/ na konci řádku!
- me2d - u tvé první básně to vypadá že je tam useknutý kousek toho bílého pole
- Kripl čas - čtyři tečky místo tří !
- u sebe v té povídce taky mrkni na to "peněženku podal a" --- "a" na konci
- Mon-gi nemá mezery před a za pomlčkou ne?
- rudyamon - apolena - Otellův ... mezera před aposiopesí není!
- sitcom - po všem ... že jsi žil... chybí jedna tečka u aposiopese
- sněhurka povídka - tahají za řasy "a" !
- Brno - Zábrdovice, v listopadu 2013. tam by měla být čárka, ne? mezi místem a časem, resp. mezi zábrdovicemi a "v list. '13" ?
No těch 30 korun ni 150,- za přidělení by nikoho nezabilo...měl jsem záměr dát jeden výtisk do zdejší knihovny. Pokud nemá dnes kniha ISBN tak v podstatě neexistuje (řadí se tím i do archívu NKČR)...škoda, já bych byl pro ...
- 15.10.2013, 17:11
Na Úschovně je poslední (doufám) verze knihy před tiskem.
Heslo: N0LL29M483SXU2IH-S8D
Pokud ještě budou připomínky tak HNED!! a znova připomínám i to, že je nutné vědět, kolik knih kdo vezmete, bo podle počtu tisků se upraví jejich cena. Rozdíly však velké nejsou...
ZE DVACETI DVOU AUTORŮ SI ZATÍM KNIHY OBJEDNALO OSM... Pokud už nemáte další opravy dám dnes poslední (doufám, že poslední) verzi po opravách na Úschovnu a přes víkend připravím vše pro tiskárnu. Musím ovšem vědět, kolik kdo odebere knih - to je základní číslo pro objednávku. Na základě toho pak tiskárna spočítá konečnou cenu, kterou vám vylepším o poštovné a náklady na zabalení (moje práce je samozřejmě zadara - jen materiál: papír a lepenka). Tak už to neodkládejte, nebo snad se na naši knihu netěšíte???
- 15.10.2013, 11:17
ISBN stojí 3000 Kč. Není to k ničemu, protože dnes se neprodávají ani renomovaní autoři a jinak to nemá smysl. Jen by se každá kniha prodražila o nejméně 30 Kč...
Donifan: ISBN není povinným údajem v ČR z hlediska obsahové analýzy dokumentu. Např. na Slovensku ISBN povinným údajem je. Čárový kód není špatný, ovšem záleží, jestli to chcete dát i do knihkupectví. Jinak čárový kód nemá žádný smysl.
Takže pro mě 3 ks v tvrdých deskách - šitá vazba - tzn. ca. cena by byla 3x cena - (?) + 1x cena poštovné (?)
- počítám, že přes deset to určitě bude zájem.
- 14.10.2013, 16:37
Ano, Pavlo, maloseriové ceny bývají i mnohem vyšší. Pokud se dostaneme přes deset kusů je to asi o 10 Kč levnější. Existuje ještě v tvrdých deskách lepená vazba, vyjde asi o 22 Kč levněji.
U mě dobrý. Stačí mi 2 ks paperback. Snad nebudu sama...
- 14.10.2013, 00:29
Panstvo - čekám na vás, abyste buď ještě dali připomínky k úpravám, nebo souhlas k zadání do tiskárny. Samozřejmě, že ještě před odsláním budete mít možnost zkouknout poslední verzi předlohy. Nechám vyrobit obě verze - tvrdou šitou aa paperback, je tedy na vás, až budete schvalovat předlohu, abyste taky připojili informaci o počtu požadovaných kusů od jednotlivých provedení: např. Bludný Holanďan 2 kusy šité tvrdé, dva kusy paperback - posílám 640 Kč, nebo 26 Eur
- lepší by bylo do tvrdých desek, žádnou kroužkovou vazbu apod.
- ale matou mě ty kusy... provedení šitá --- vazba v tvrdých deskách při objednávce 10 kusů rovněž včetně poštovného a balného cca 228 Kč - to zní nejrozumněji, ne?
Zájemci o knihu Poetonálie a autoři
Jsme ve fázi, kdy se už nechá stanovit cena knihy Není to přesná cena, protože ještě nevíme, kolik kusů bude celkem objednáno.
Toto jsou ceny při objednávce 100 kusů - resp. 10 kusů tvrdých -
provedení paperback s deskami z barevného kartonu s potiskem , včetně poštovného z tiskárny i ode mne k objednávajícímu a balného 85 Kč
provedení lepená vazba v tvrdých deskách při objednávce 10 kusů rovněž včetně poštovného a balného 185 Kč
provedení šitá vazba v tvrdých deskách při objednávce 10 kusů rovněž včetně poštovného a balného cca 228 Kč
balné: pouze náklady na prostředky k zabalení - odhaduji do 5 Kč max. bez rozdílu počtu knih.
poštovné se s počtem 1 - 3 knihy nemění, takže 3 paperbacky 3 x 60 + 1 x 26 = 206 Kč
(rozhodující je váha 500 g)
- 12.10.2013, 23:38
vV u věku autorů: těch velkých V tam nakonec bylo 5, našel jsem ještě pár drobných chybek navíc, ale dobře, žes mne pošťouchla.
nevěděla jsem, co přesně myslel Jarda tou nehotovou verzí, proto jsem to vzala od podlahy, proto na jednu stranu - moje omluva, na druhou, za tím vším, co tu je, si stojím
Do děl rýpad nechci, každý má jazykový cit jinde, jen z typografického a podobných hledisek... postřehy:
- DEDEK - hlásky i, o, a - na konci řádku nemají co dělat.
- proč je na jedné stránce ve dvou sloupcích a na další v jednom?
- Engler chce být jenom Engler? nebo chce být celým jménem, jak zní celý nick...?
- k mému výběru - ABYCHOM SI BYLI JASNI VE VŠEM - NEVADÍ MI VÝBĚR ONĚCH DVOU BÁSNÍ, KTERÉ JSEM NEVYBRALA JÁ, ALE ASPOŇ BYCH RÁDA VĚDĚLA, KDO JE VYBRAL ZA MĚ. nejlépe předem, ale chápu časovou tíseň.
- ilustrace - kdo je autorem veršů v rámci ilustrace? (hodilo by se to do poznámky aspoň uvést, popř. pokud je to na konci sborníku, omlouvám se za položenou otázku)
- sněhurka se tuším píše s velkým S; to samé myslím u sitcoma
- EPILOG - vynechala bych nářek na tím, že kvalitní autoři se nechtěli zúčastnit. Nepovažuji se za extra básnířku nejvyšších kvalit... ale přece jen mě to trochu uráží už kvůli ostatním... chtělo by to kulantně vypustit tuto hořkou poznámku, aspoň podle mého názoru.
KROM TĚCHTO VÝTEK TI CHCI, JARDO, PODĚKOVAT OSOBNĚ ZA VYNALOŽENOU PRÁCI. BUDU VELMI RÁDA, KDYŽ TOHO NEZANECHÁŠ A ONO DÍLO DOKONČÍŠ. VÍM, ŽE JE TO PRÁCE OBTÍŽNÁ A NEVDĚČNÁ A PRO MNOHÉ NEPŘEDSTAVITELNÁ, ALE VÍŠ, ŽE KDYKOLI MŮŽEŠ POŽÁDAT O NĚJAKOU DROBNOU HILFE, KDYŽ JE POTŘEBA, A NEŘEŠIT VŠE NA VLASTNÍ HLAVU, RADĚJ TO HOĎ NA OSTATNÍ, JINAK TI BUDOU POTÉ BREBENTIT, CO SE JIM VŠECHNO NELÍBÍ... p. s. NIKDO NA TEBE NESPĚCHÁ! (ASPOŇ JÁ NE)
- já bych teda odstranila to číslování prvních stránek... nechala bych to až od strany 5 (úvodem)...
- Donifan - věk:43 - chybí mezera mezi dvoujtečkou a věkem
- za jednotlivými medailonky by měla být tečka, pokud tam není aposiopese
- SENECA : Dovede --- Fialka - mezera před dvojtečkou z typografického hlediska nemá co dělat...
- u Olgy - studium na Univerzitě - malé "u" ... není-li zkonkretizováno... a pokud se nejedná o univerzitu v nějakém smyslu jiném, který by velké U vyžadoval. + ráda sportuji "a" - a ani jiné hlásky nemají osamocené na konci řádku co dělat - opět odkazuji na typografická pravidla!
- to samo u mě - to K na konci řádku je jak pěst na oko...
- rudyamon: věk: Příliš - to P je velké proč?
+ J. R. R. --- za tečkami mezery
- slovo ... všude máš malé v u slova věk a tady najednou velké V a bez dvojtečky? nevidím v tom smysl ani pořádek.
+ vím, jak se dělá - čárkaaaaa !
- "24letý" u Sitcoma - dohromady se to píše !
- Leč původem z Ostravska(,) přestěhoval jsem se aktuálně do Olomouce, protože mě inspiruje a považuji ji za jedno z nejkrásnějších měst u nás.
- Tomáš Zdechovský .. sbírky: Ze zahrady... --- dvojtečka.
- u Vydrýska máš najednou místo dvojtečky za věkem pomlčku...
- K "Úvodem": hodilo by se začátek odstavce tabulátorem odsadit.
- měli.Své ... mezera!
- www.poeta.cz, a - bez čárky před a
- dílech, nebo --- bez čárky, obě možnosti jsou platné zaráz
takže Jardo:
Prostor pana Braila:
prosím o změnu:
"...a kdy se nepřestával bát, že už nezapomene" (bez "nikdy"),
dále odsadit "- - -"
alespoň o řádek od obou slok
jinak spokojenost
- 12.10.2013, 14:46
Ještě maličkost: Zmrkněte i předmluvu i doslov. Není to jen naše (Mongiho a moje) věc, když píšeme i za ostatní autory.
- 12.10.2013, 14:42
Na www.úschovna.cz je nová pracovní verze knihy. Kód: MAHJPICT2VHKXUA8-YSC
K včerejší zprávě. Kdo souhlasí se současným stavem - nemusí dělat a psát nic. Opravil jsem všechny chyby o nichž jsem věděl a na které jsem si vzpomněl. Další připomínky, požadavky a návrhy posílejte tak brzy, jak budete moci. Sice nás nic nehoní, ale nechtěl bych to protahovat příliš. Mám rozpracovanou i vlastní knížku, kterou jsem zatím odšoupl a k níž bych se rád vrátil, dokud si ještě pamatuji, co jsem chtěl psát a otisknout (. me2d
Mede prohlídl jsem si tvoji prácičku, já osobně nemám výhrady a tedy za sebe ti děkuji....za tvé snažení a tedy i ostatním zůčastněným kdo na tom pracujete atd.
Jinak já bych byl pro tvrdou vazbu
- 11.10.2013, 16:59
Borci a sličné panny - bylo to uchopeno od samého začátku blbě. Já měl nastoupit do nemocnice a chtěl jsem to dodělat před nástupem. Nakonec MUDři zjistili, že pro hospitalizaci není důvod, pokud budu ukázněný v domácím léčení. Jeden problém v p.... Pak jsem si z Hesiony udělal pošťáka v dobrém úmyslu, aby do toho jako adminka viděla a mohla eventuelně ovlivnit výběr, kdyby došlo k nějakému excesu. Chyba byla, že jsem nezadal parametry zasílaných příspěvků. To jsem si bohužel uvědomil až když se mi to začlo sypat. Pokud jste někdy něco podobného dělali - jistě víte, že velké soubory sestavované z rámců jsou dost nestabilní. V mém případě je postup: texty doc, sestavení rámců a textů - pub, nakonec fixace do pdf. Jen abyste koukli do kuchyně.
Tak mne tak napadlo: trochu se vrátit a začít od momentu, který se mi vymknul pro kumulaci chyb všech možných původů.
Pokud nebude odpor proti grafice současného návrhu, pokračovat tím, že :
1. kdo souhlasí s celkovou současnou podobou své účasti nechť to oznámí stručně
2. kdo nesouhlasí s čímkoli v textech, ať si udělá celkovou opravu a to: písmo Gambria, 10 bodů, mezery mezi řádky 1, mezery mezi odstavci 4, definovat grafiku (zarovnání - na střed, doprava, doleva, žádné styly - dělají právě ten binec, který některé z vás a potom i mne rozhodil) a jinak zůstaneme u rozdělení stránek tak, jak je to v dosavadním schematu - to znamená že i po novu budete mít tytéž stránky jako dosud, v současné verzi.
3. báseň, či povídku pošle e-mailem mně na adresu: me2d@poeta.cz, požádám Mongiho o její zřízení. Zkuste to udělat do konce listopadu, ještě furt bychom to stačili bez nervů do Vánoc. Užitečné návrhy a nápady vítám. Kdo se nechce zúčastnit - prosím, oznamte mi to. Udělám knížku pro tolik lidí, kolik jich bude chtít se zúčastnit, to znamená i pro další, kteří dosud stáli mimo a které schválí adminka.
4. Nadpisy budou týmž písmem 11 bodů, tučné normal, texty budou 10 bodů normální kurzíva
5. návrhy a nápady jsou vítány, budiž počítáno však i s jejich možným, samozřejmě zdůvodněným, nepřijetím.
u mě trpělivosti habakuk, jen mám obavy,
že ta Tvoje brzo přeteče, až Ti, Jardo, dvacet autorů bude psát třikrát týdně, že chtěj ještě změnu toho a toho, no...
- 11.10.2013, 12:06
Máš pravdu, Jaroslave, že ostrá slova, původně zamýšlená hlavně k jednomu bodu, se mi zbytečně rozlila do celého příspěvku. Omlouvám se za to.
Na druhou stranu - spolupráce nemůže probíhat tak, že si dle svého úsudku sám vybereš cizí text a vložíš ho do sborníku bez vědomí autora. Pro tyhle věci nějak nemám moc pochopení a zřejmě by ho neměl nikdo na mém místě. Pokud jsi byl v časové tísni, znáš můj email - tyhle věci se dají řešit poměrně rychle. Nebo jsi mohl napsat aspoň dodatečně.
Jinak sborník nestojí na jednom nebo dvou autorech - taky si myslím, že je škoda toho nechat těsně před dokončením.
Těšila jsem se, to je pravda. Mrzí mne to ale asi víc kvůli Tobě,me2de, udělal jsi na tom už tolik práce. Domnívám se, že bys to zvládl, možná si jen potřebuješ chvíli odpočinout.
Mno... jak to tak čtu, někdo se v duchu (a možná i nahlas) rozesměje a bude vykřikovat "Já jsem to říkal".
Nevadí. Potřebné věci máme pohromadě a jednou se to určitě podaří.
Me2de, děkuju za vynaložený čas a práci, snad se časem najde někdo, kdo bude pokračovat.
- 11.10.2013, 09:29
Jestli u výše uvedených textů nedojde k nápravě, nechci být součástí sborníku. To se ti nezdá být ultimativní? Ale vzal to čert. Míšo - nemám chuť vysvětlovat... Třeba to, že jsem dostal každý příspěvek v jiném formátu a ještě v mnoha různých přednastavených stylech. Při převádění na jednotný styl pak dochází k chybám. Už jsem provedl kolem 50 oprav. Stranger odstupuje, ty mi dáč ultimatum. Osmnáct dalších, možná i natěšených nechávám ve štychu, protože jsem bohužel až teď zjistil, že už nemám síly na rozdávání. Na koni budou ti, kteří se nezúčastnili. Je mi to jedno, ale těm osmnácti možná i zklamaným se omlouvám. Dobrá vůle nestačí. Uznávám, že dávat dohromady 21 autorů není totéž jako publikovat své věci. Píše se mi to těžko, ale šmytec... ani já, ani vy nemáme dostatečnou trpělivost.
- 10.10.2013, 23:41
"To chce spolupráci a ne silácké řeči".
Jaroslave, já asi špatně čtu. Až doteď jsem spolupracoval, jak nejlíp to šlo. Dokonce jsem vyměnil prozaickej text za jinej, protože s tím původním jsi měl problém. A začal jsi mi v něm dělat nebo navrhovat úpravy, se kterými jsem nesouhlasil.
Teď jsi zase bez mýho vědomí dal do sborníku jeden z mých textů, který jsem nikdy nenavrhl. A stačilo tak málo - zeptat se mě.
A když se proti takovému postupu ohradím, tak ze mě ještě uděláš kazisvěta, na kterém to údajně všechno ztroskotá.
Chápu, že s tím máš spoustu práce. Ale takhle se to přece dělat nedá.
- 10.10.2013, 23:29
Zapomeňte. Balím to. Mně už to došlo zkreslené - tolik přeposílání se neobejde bez chyb. Místo věcného popsání chyby mi vyhrožujete, že se na to vybodnete.
Engler - na nějaká ultimata kašlu. Rozumím tomu - a respektuji to. Měl jsem dobrou vůli. Uznávám, že dávat dohromady 21 autorů není totéž jako publikovat své věci. Každý si myslí, že budu chápatjeho představu z několikrát přeposílaných kopií. Jen jsem ztratil moře času, kterého už mám tak málo. Končím. Dal bych to nakonec dohromady, ale to chce spolupráci a ne silácké řeči. Klidně to někdo dokončete, nebo předělejte - nedělám si nárok na to, co jsem dosud udělal. Doporučuji si na to sehnat druhý počítač, nebo aspoň druhý monitor. Mějte se!
nevím teda, proč sem u posledního příspěvku vedenej jako "Poeta"
- 10.10.2013, 22:52
chyb evidentně mnoho. též nejsem výjimkou. dnes však už oči v mezerách než v řádcích, takže kontrolu provedu co nejdříve a dám vědět.
však neházejme luky do ovsa a najděme cestu k nápravě, aby TO VYŠLO, neb byla by škoda, kdyby se před cílem hnáty zlámaly.
textů tam mám více než jsem posílal, což mi nevadí. naopak.
- 10.10.2013, 22:39
Takže - u textu Ulice chybí poslední sloka.
U textu Dana v podstatě nejde rozpoznat členění jednotlivých odstavců.
Text Mlčeti zlato jsem vůbec nezadával a nevím, kdo ho tam bez mého svolení dal. Nechci ho tam.
Můj závěr z toho všeho - nerad dělám potíže, ale nechci publikovat za každou cenu, pokud by měl být výsledkem takový paskvil.
Jestli u výše uvedených textů nedojde k nápravě, nechci být součástí sborníku. Děkuji.
No Jardo, jasně že těžko docenit práci, kterou jsme Ti na bedra nasadili, ale na rovinu - s prezentovanou formou mých věcí jsem nespokojený. Možná představoval jsem si jinak (přece jen, je to už kniha), možná bych mohl nastínit v čem a kde nejvíc, ale chápu, že zaobírat se každým zvlášť je nekonečná práce.
Však souhlasit s publikací jen proto, abych tam byl, a skousnout jinou formu jen z těhle důvodů, mi přijde až příliš jednosměrné.
Chci říct, a neber to prosím jako výrok namyšleného pisálka, že než takhle,
raději posečkám, protože mám o svý první asi trochu jiný vize...
a další k textu:
"prostor pana Braila"
"že už (bez nikdy) nezapomene"
- 10.10.2013, 21:41
Další hlásání: - ceny - kniha lepená, deska karton, matné lamino vyjde s dopravou a balením asi na 75 Kč, kdyby se našli aspoň 4, kteří by chtěli knihu tvrdými deskami tak asi 180 Kč.
Nerada zatěžuju. Prosím o opravu medailonku, neudávala jsem věk a patnáct mi opravdu není.
Pak také o vymazání věty o věku před prvním dílem naproti nicku.Děkuju.
Já tomu rozumím, hlavně tě nechci nějak víc zatěžovat. Jinak co se týče reakce, jsem tu skoro pořád, takže kdybys potřeboval ještě s něčím pomoci, nebo tak něco, napiš.
- 10.10.2013, 19:49
Vydrýsek - proto se dělá kolektivní korektura. Broka ti doplním... já bych se byl i zeptal, ale ani já nemám čas celý den a když budu čekat, až mi něco pošlete, tak zatím umřu. To bylo vidět s prvními příspěvky Já jsem na to chtěl 12 dní, Hesiona to prodloužila na 22 dní a ještě jsem nedostal včas všecko. Nejde vybírat jen tématicky - musím se ohlížet i na disponibilní prostor...
Musím se bránit hned čtyřikrát. Zaprvé bych opravdu prosila o to velké písmeno S. Zadruhé - Babičce - poslední dvě sloky mají mít jen čtyři řádky, ne pět. Zatřetí - Beránci ticha - poslední dva řádky tam nemají co dělat. A konečně začtvrté - V zápěstí - ten samostatný řádek (bez dechu), nemá tam být. Já vím, že tady to mám přesně tak, jak je to v úschovně, ale když jsem to posílala Hes, upravila jsem to. Nechci moc pindat, já vím me2de, že s tím máš moc práce, ale byla bych ráda, kdyby ty úpravy mohly být takové, jaké jsem je poslala. Děkuju.
Co se týče jmen - Sněhurka s malým s a Michael tam není celý...ale to jsou spíše maličkosti. Co mi ale přijde zvláštní je to, že tam mám Broka, i když jsem ho nevybral a navíc není celý.
Tak většinou opraveno, ale hledejte... kód zásilky na www.Úschovna.cz je MAA6BDE8BLK7YALM-6N7 termín a to ryze nejzazší: 20.10.2013 18 hodin nad labem.
- 10.10.2013, 12:49
No jo, políbil jsem tomu šos. První verze se mi dost nepovidla, ale není to jen moje chyba. Ty velké soubory s velkým množstvím objektů jsou někdy nestabilní. Dnes a zítra hrábnu na opravách a dám opět na úschovnu novou verzi vytvořenou jiným programem. Klíč k souboru na úschovně bude na Fóru. Jdu makat...
Pokud jste to neotevřeli, je tam ještě jedna verze posílaná o půlnoci. Ta jde otevřít Adobe Readerem
- 9.10.2013, 20:39
Já jsem tu teď moc nebyl. Už je to v Úschovně a lze sit o vyzvednout (jenomže já napsal do mejlu hesla jen půl, půl ho bylo za rohem. S oznámením o zásilce na poeta@poeta.cz přijde celé heslo...
Ahoj posílám, nevím jestli je to tak srávně
Jméno: Martina Šmidtová
věk: 31
povolání: projekty EU
znamení: beran /pes to mi víc sedne
zájmy: miluji staré filmy jako Hotel modrá hvězda, hudbu ne moc známých interpretů jako CP8 – Jaroslav Ježek a hodně spánku
poezie: Rainer Maria Rilke to se mě drží od základní školy a nebo je to jediný na koho jsem si vzpomněla
- 6.10.2013, 22:19
Donifan poslal medailon, takže už nemám jen Martinu Schmidtovou (Lejdik).
- 6.10.2013, 13:31
Kajmane - pdf mám vyřešené do konce měsíce. Jak to nebudu mít připravené jsem v pytli
Ano sedí... s vámi dvěma je radost spolupracovat...
mazza : OK,
Engler: je to kratší, ale jaké jsi to poslal, takové to tam budeš mít
- 5.10.2013, 11:41
me2d- email už přelítnul hranice a snad bude vyhovovat...mazza
- 5.10.2013, 11:23
Začínám dávat dohromady druhou část knihy. Při revizi první půlky jsem zjistil závadu, kterou nebudu popisovat, bylo by to příliš obšírné. Jen z toho vyplývá následující potřeba dodání dalších prací a to:
od Englera jedno dílo - nejlépe báseň asi tak do třiceti řádek
od Kajmana jednu maličkost a jednu báseň
zase do max. 30 ř.
od mazzy by byla vhodná nějaká miniatura na pár řádků.
Hesiona - prosím jednu báseň do 30 řádek
od Mongiho něco na dvě strany+osobní medailon
od Olgy báseň do 30ř. (1 strana)
od Donifana osobní medailon
od Pauletty opět báseň do 30 ř.
PŘÁTELÉ - JSEM OMEZEN ČASEM, VĚŘTE MI TO! PROTO PROSÍM JEDNEJTE RYCHLE, AŤ MÁM ČAS NA KVALITNÍ ZPRACOVÁNÍ. Náhled knihy bude do 14 dnů, pokud mne nebude zdržovat pozdní zasílání. Nemáte-li nic na publikování oznamte to, řešení je, ale trochu horší, než doplňování.
me2d
Jen takový návrh - bylo by myslím fajn, kdybychom měli všichni ten medailonek stejný. Zadaly by se určité povinné položky a pak třeba položka "ostatní", která by sloužila pro nějakou osobní věc, znak nebo prostě informaci, kterou chce autor vypustit mimo ty "povinné".
- 29.9.2013, 16:36
Copak to, ale my nemáme ode všech ani ty charakteristiky pod přezdívkou...
Drzim Vam vsem moc palce k chystane publikaci a jako nezrizeny optimista, verim, ze to dobre dopadne!
- 23.9.2013, 13:37
Uzávěrka. Ještě jsem znova oslovil Zaka a Lejdika. Pokud jejich příspěvky dojdu tento týden zařadíme je, pokud kdokoli pošle ještě do konce týdne své práce - bude zařazen rovněž. Tisková verze bude v pdf, pošlu ji přes Úschovnu na přání - po rozeslání knížek a to v přesném znění jako bude tištěná i s případnými opravami a korekcemi tiskárny.
- 23.9.2013, 11:30
Ono, jakože různorodá sbírka autorů ze serveru Poeta.cz? Jo, to už tak bývá...
Nevím. To vím...
Osobně bych raději viděl nejprve nějakou pdf verzi a pak se hrnul do klasické tištěné verze.
Má to být sborník za několik let, je plný nováčků, nemělo by se něco upravit? Hází to zlé světlo na celý projekt. Zavedení autoři na to kašlou, nebo už tu nejsou... nebo tu jsou a protože sami houbes udělali, tak zpochybňují
Autoři, co nepublikují, autoři, kteří nechtějí být uveřejněni, autoři, kteří jsou jakože mrtví. To je všechno moc a mocinky fajň, odpadávají řady lidí, bez důvodu. Řekl bych.
Podobných projektů je hodně. Ano, a co?
Snad Vám to vyjde, s novými lidmi. Popravdě už teď musím připustit, že to nevyšlo tak, jak jsem chtěl. Já ovšem nejsem rozhodující pro výběr autorů, ani děl.
Natahovat texty, protože stránky, není to prznění a zalepovaní děr blátem? Nikdo nic nenatahuje, nebo ty už jsi něco viděl?
A hledání zaštěťujícího jména? Ach jo.Nepotřebujeme žádnou záštitu.
Ten dotazník, který se jakože vyplňuje pro poznání autora, ach jo. Nikdo z těch, co v publikaci budou, neprotestoval. Jen ten, který tou účastí opovrhnul.
Jde Vám o texty, nebo o sebe a že se můžete (fyzicky) pohladit knížkou? je to furt lepší, než kdyby tě tou knížkou někdo pohlavil.
Zkuste nejprve elektornickou verzi, jste internetový web. Zkuste to šířit třeba přes QR kódy, ale rovnou hups do knihy? Ach jo. Měl jsi možnost několik let. Proč jsi najednou tak moudrý teĎ? To umí každý ňouma - to snad máš na víc...
Ona to ve finále nebude sbírka, jen ochutnávka totiž. Přesně - nelze nikoho nutit a někoho dokonce jen sehnat.
Seznam děl bude k nakouknutí? Náhodný pořadník děl/autorů taky? Nedůležité...ale možné
Třeba bych si nedovedl představit, kdybych se účastnil, že má tvorba by byla hned na další stránce za westovou (bez urážky, ale diametrálnost je jasná). Proč? třeba by tě kontrast potěšil a westa taky...
Nechci tištěnou formu. Chci elektronickou, nebo seznam děl, vyjde to na stejno. Jasně udělej si elektronickou knihu, my vydáme tu tištěnou. Nějaký rozdíl to je. Nikdo si tu nemastí ego, je to vzpomínková záležitost, kterou ocení po letech spíš mladší autoři. Mně už je to s odpuštěním na nic.
Rád si pak počkám, pokud bude opět k nahlédnutí, kdo kolik si koupil výtisků až budu vědět, kolik si kdo objedná, rád budu tě informovat.
Raději pomlčím, ne kvůli Vám, ale kvůli čaji, který mi tu zatím chladne a taky ani nedutá. Jasně - už není co říct...
Carpe nox,
T.
Nezúčastnil ses. Tvé právo volby... nezadatelné. Tím jsi dal najevo svůj vztah k tomu, co tu děláme my. Všechna ta slova jsou na nic. Koho chceš ovlivnit, toho zkus oslovit individuálně.
Cum cefale cogito - non indicare digito...
M
Nesmíš si to tak zase brát jak jsem to vyjádřil tím slovem, ale kultura je v podstatě v lidském žití zábava....např. zvláště v této době, když sleduju co se točí za filmy (kdo by dnes natočil Honzíkovu cestu ????) já zase ale chci a musím....ale rozumím tomu jak to myslíš...
"... poezie už dávno od dob JAROSLAVA SEIFERTA nikoho neuživí, pokud není nad míru excelentní (doba je úplně jiná), je to pouze zábava..."
hm, přemýšlím o tom, cos napsal, že úvahám o uživení se poezií jsem jistojistě unikal,
což k mým (ne)schopnostem napsat cosi nebere spojitostí...
a zábava taky snad ani ne, je to spíš pohled na svět, a ten pohled mi není mnohdy zábavou, bolí a klove do žeber (mirosláwek), zevnitř a hodně hlasitě i -
nepíšu proto že chci, ale proto že musím,
abych se dokázal v tý chvíli srovnat s pohybem
obrazů a vůkol nich pohyblivejch rámů dění kolem sebe,
který nedokážu pobrat schůdněji, než právě
psaním - v tý chvíli sem šťastnej, uspokojenej...
zábava je pomíjející, poezie se napřažený ruky jen tak nepustí, a kdo povolí, nebyl hoden...
Tak jak tak čtu, tak jen doufám, že to Hesi a me2d áka neodradí, nevím kdo tady z vás trpí narcismem, já se budu raději dál mazlit s ženou...a knížku budu pokládat za takovou poetáckou čítanku...No a kdo se nechce zůčastnit tak nevím proč se vyjadřuje, zvláště záporně...??? A řazení autorů za sebou bych nechal na projektantovi...tak jak posloupně vnímá text...Nedělal bych z toho žádnou vědu....Dnes přece může publikovat každý, pokud má čtenáře at jde do toho, samozřejmě že poezie už dávno od dob JAROSLAVA SEIFERTA nikoho neuživí, pokud není nad míru excelentní (doba je úplně jiná), je to pouze zábava...
mnoho povyku ne pro nic, ale navíc, řekl bych...
věc přece není projekt, kterej bude
navždy a jedině prezentovat Poetu,
a mít doma tu knížku beru spíš jako
příležitost po letech zalistovat a vzpomenout...
Sate,
pdf verzi, popř. elektronickou verzi? jste/jsme internetový server/web...
No a není celý poeta jednou velkou internetovou sbírkou? proč dělat internetový výcuc? tak si každý prohlédne, co chce...
knižní sbírka na nás má odkazovat i z jiného soudku... a že se vzali v potaz pouze poslední aktivní dva nebo tři roky... chceš sahat 10 let zpátky, nebo jak dlouho poeta funguje, ale to bychom mohli zkopírovat celého poetu na 20 000 stran... pokud chceš pdf verzi, napiš Hes. ... myslím, že bude ochotni ti ji zaslat, zašleš-li jí na oplátku svá tři díla a klidně si zvolíš, zda chceš být za tím nebo před oním autorem... myslím, že tě ráda vyslyší... pokud ti teda nebude jak vedlejší účinek vadit, že se s tou knížkou budeš muset mazlit, popř. si ji postavíš pod studený čaj.
Mělo to být pro radost autorům, zatím to spíš je ke vzteku Hesioně vypadá.
Jsem ráda, že jsem se rozhodla být v té sbírce. A už se těším, jak se s tou svou budu mazlit
Sate, osobně jsem oslovila velké množství autorů, kteří tu za uvedené období publikovali. Psala jsem na e-maily, jiný kontakt nemám. Neozvali se, a k tomu, aby jejich díla mohla být publikována, potřebujeme jejich souhlas. Na další vysvětlování už nemám sílu ani náladu.
Ono, jakože různorodá sbírka autorů ze serveru Poeta.cz?
Nevím.
Osobně bych raději viděl nejprve nějakou pdf verzi a pak se hrnul do klasické tištěné verze.
Má to být sborník za několik let, je plný nováčků, nemělo by se něco upravit? Hází to zlé světlo na celý projekt.
Autoři, co nepublikují, autoři, kteří nechtějí být uveřejněni, autoři, kteří jsou jakože mrtví. To je všechno moc a mocinky fajň, odpadávají řady lidí, bez důvodu. Řekl bych.
Podobných projektů je hodně.
Snad Vám to vyjde, s novými lidmi.
Natahovat texty, protože stránky, není to prznění a zalepovaní děr blátem?
A hledání zaštěťujícího jména? Ach jo.
Ten dotazník, který se jakože vyplňuje pro poznání autora, ach jo.
Jde Vám o texty, nebo o sebe a že se můžete (fyzicky) hladit knížkou?
Zkuste nejprve elektornickou verzi, jste internetový web. Zkuste to šířit třeba přes QR kódy, ale rovnou hups do knihy? Ach jo.
Ona to ve finále nebude sbírka, jen ochutnávka totiž.
Seznam děl bude k nakouknutí? Náhodný pořadník děl/autorů taky?
Třeba bych si nedovedl představit, kdybych se účastnil, že má tvorba by byla hned na další stránce za westovou (bez urážky, ale diametrálnost je jasná).
Nechci tištěnou formu. Chci elektronickou, nebo seznam děl, vyjde to na stejno.
Rád si pak počkám, pokud bude opět k nahlédnutí, kdo kolik si koupil výtisků
Raději pomlčím, ne kvůli Vám, ale kvůli čaji, který mi tu zatím chladne a taky ani nedutá.
možná se organizace měla pojmout jinak, ne tak, že po jakémsi počtu lidí, kteří teda projevili zájem, a teď vlastně jsou v radostném očekávání věcí příštích
se od patrona projektu dozví, že to vlastně nemá cenu
mrzí mě, že projekt Sbírky Poeta bude ochuzen o autory typu Inka, Leporelos, karkulka, debbi, a další a další, vypisovat je by bylo na dlouho
a naopak že převažují "nováčci"
ale pojali jste to takto, prosím
nakonec, je to jedno
za sebe jsem ráda, že nejsem účastna, neboť labilita některých, by mě přiváděla k šílenství.
jo a medvěde, jsem ráda, že se Ince dostalo odpovědi, ucelené
milé, děkuju
Vůbec bych se nebál mít 5 kousků (závazně). Samozřejmě bych tomu přidělil ISBN a pokud to bude potřeba natáhnout knihu až na 100 stran ...když tedy nechcete všichni jít do kolektivní premiéry...je vás taty dost skvělých autorů...samozřejmě že by se IKONA tedy někdo otřelý hodil....Tomáši ??? věnuj něco jako povzbuzení....jako Broďák Tě o to žádám
Zaku - bylo o asi blbě napsané, ale spíš pro ty, kteří psal před lety a teď už si na některé ani nevzpomeneme. I tak to bylo jen jako vodítko, nikoli jako dogma. Myslím že třeba i donifan tu není déle než ty...
Co se týče počtu výtisků - bude chtít některý autor víc než jeden? Pravděpodobně bude totiž potřeba dopředu vybrat peníze a pak objednat počet výtisků.
Já určitě pošlu příspěvek. Na mě to přeci nestojí Jinak se mohu také finančně spolupodílet. Prosím, vydejme to. Bude to takový náš milý manifest. Děkuji všem, co jste na tom dělali. Prosím, nekažme si to. Mám radost, že je tu hodně nových lidí a je dobré jim něco vydat. Bude to obrovská motivace do další práce. Z New Yorku zdraví Tom
ta věta mě zarazila... proč my vlastně teda píšem'? to jako že se v té lajně zúčastněných nenajde nikdo,kdo by mohl padnout na stejnou úroveň zmíněným? je mi zle...
Nemusím sice vysvětlovat proč ve Sbírce nejsem, ale udělám to, protože takový jsem. Neposlal jsem tam své básně ne proto, že bych pohrdal Poetou, nebo, že bych necítil příslušnost ke zdejší komunitě-jak bylo řečeno, ale právě naopak. Nejsem tam z toho důvodu, že se do vaši sbírky jako autor a potažmo i mé věci nehodím/e. Prostě si myslím, že tam nepatřím. Píšu od ledna tohoto roku, dřív jsem nenapsal ani čárku, nejsem kandidát na sbírky. Tady publikuju proto, že mám psaní rád a že jsem to měl rád i na Poetovi. Třeba příště, pokud ještě nějaké bude a pokud já nebudu na Borneu a Mentavajských ostrovech. Martin
- 21.9.2013, 16:27
Ingrid Indigová - 19.9.2013, 16:08
Pokud se mám nad projektem zamýšlet, potřebuji znát detaily.
1) seznam spoluautorů a jejich děl
2)název
3) obálka
4) vazba, formát, počet stran
5)předpokládaný počet výtisků
6) cena za kus
7) ISBN,nebo ne
co s výtisky zamýšlíte až budou na světě
9) způsob financování, plán který se nezbortí např. na virtuální domluvě (nechci se dočkat situace, kdy si autoři na poslední chvíli rozmyslí, peníze se nevyberou a projet uvízne na tom jak doplatit, popřípadě vrátit peníze, zaplatit pokutu apod.)
Pokud jde o mě a o to nechat se jen vytisknout a založit do vlastní knihovny, bohužel, nestojí mi dál za úvahu.
Už nemá cenu odpovídat. Bohužel zasáhla náhoda, že si mi klekl počítač a dal jsem ho do kopy až dnes. Za tu dobu se sešlo zatím mně neznámý počet děl, samo, že neznám ani potřebu místa pro tisk. Není tedy možno stanovit cenu.
Cílem bylo vydat vzpomínkovou edici pro členy Poety. Komerční tisk je nesmysl - dnes se neprodává ani beletrie, světová a naše špičková poezie a nebudeme si namlouvat, že i přes některé kvalitní práce některých Poetů bude kniha bestseler a že se budou lidi o naši knížku prát. Technické údaje tu někde jsou, ale považuji to za poslední informaci, protože už sám nevěřím v pokračování.
1. Paulette, Hesiona, Olga, Sněhurka, el-le-o-nora, Fialka, mazza, slovo, dedek, me2d, Kajman, West, stranger, Vydrýsek, donifan, Rudyamon, Michael Engler a Mon-gi.
2. Poetonálie - zatím žádný protinávrh
3. Je od 31.8. na mé straně mezi díly
4. Vazba : paperback s deskami z barevného potištěného kartonu. Formát A5, počet stran se odvine od rozsahu tisku
5. Počet výtisků bude podle počtu objednaných knih jednotlivými autory a zájemci. Konečný počet bude stanoven po výpočtu ceny+poštovného a složení odpovídajících záloh
6. cena se odvine od rozsahu knihy spočítal jsem orientačně cenu při sto výtiscích a sto tiskových stranách cca 95 Kč, s ISBN 130 Kč
7. ISBN není problém, stojí 3500 Kč bez rozdílu nákladu.
Není mi jasné, proč někteří autoři vůbec publikují na Poetovi. Podle mého cítění musí člověk cítit nějakou příslušnost ke zdejší komunitě a z toho vyplývající snahu o nárůst kvality ve všech směrech. Pokud schází autoři jako Tom Zdechovský, Kamila, Ingrid, Olda Řeporyjský, lejdík a další nebude kniha reprezentativní a tudíž bezcenná. Možná, že se mýlím - pokud těch 18 autorů, kteří se k Poetovi hlásí a obeslali svými díly zamýšlenou publikaci, shodne na tom, že knížku vydáme, jsem ochoten práci dokončit od převzetí textů až do rozeslání hotových knih. Při tom kašlu na blbce, kteří mi už teď poslali písemko, že si mastím svoje ego. To mohl napsat jen totální blbec, protože já z toho budu mít jen práci. Své ego jsem si už namastil svými třemi knihami a třemi dalšími, v nichž jsem autorsky spoluúčasten, a dvěma vítězstvími v regionálních literárních soutěžích.
Odpověď je sice psaná hlavně pro Ingrid, ale vůbec mne nenaštve, když si ji přečtou všichni autoři.
me2d
Ne, panuje jen mezidobí, kdy měli autoři možnost poslat na moji e-mailovou adresu svá díla, poetická i prozaická. Co se formátu týče, cituji me2da:
"Formát: vím, proč jsem navrhl A5 (nebude to jen o básních a zkus, na kolik A6 s patřičnými okraji je třeba na krátkou povídku, která na A4 zabere půl strany i když zvolíš celkem úsporný Arial narrow 12 bodů.
tvrdé desky mohu objednat zvlášť pro zájemce, kterým nevadí podstatně zvýšená cena mohu zjistit a sdělit).
K obálce: verze není konečná, je hlavně proto, aby bylo jasné, co je asi tak potřeba. Další návrhy jsou vítány. Pouze bych rád zasáhl v případě, že by to nebylo z nějakých důvodů v možnostech tisku.
Přebal může být černým tiskem na barevném kartonu
Rozsah budeme řešit až podle reálného počtu publikujících autorů. Počítám A5 - 3 strany. Tak bychom se vešli do sta stran včetně prologu, epilogu, atd."
Obálku navrhl me2d a vypadá to, že proti ní nejsou výhrady: http://www.poeta.cz/basen/obalka
Do sborníku Poety přispěli:
Paulette, Hesiona, Olga, Sněhurka, el-le-o-nora, Fialka, mazza, slovo, dedek, me2d, Kajman, West, stranger, Vydrýsek, donifan, Rudyamon, Michael Engler a Mon-gi.
Autoři mají k dispozici tři stránky formátu A5.
Další informace od me2da.
Sitcome, ani nevíš, jak ráda bych to pověsila na hlavní stranu. Bohužel to nezávisí na mně :(
Vzhledem k tomu, že se už nikdo další nepřihlásil, tak dneškem končíme. Díla projdou korekturou a pak je pošlu me2dovi. Další informace by vám měl podat on.
tisk, pokud vím, zajišťuje me2d, který se údajně o rozposílání výtisků s někým dělit... a co se týče peněz, tak se mluvilo o tom, že by se to posílalo na účet Hes, nevím, jak se domluvili dál...
Já si myslím, že to netrčí ne? Hes přece sbírá díla i údaje o autorech. Ty informace Ingrid nepodali proto, že tady nebyli -medvěd a Hes,alespoň se to domnívám. Já se na dotaci podílem samozřejmě budu
Škoda že mě tohle minulo. Jestli to uvadlo nebo zůstalo trčet na penězích, pověste to na hlavní stranu. A něják to zadotujeme . O výtisk bych určitě stál.
On tady nikdo teď moc nebývá. A když už, tak není chuť.
Většina věcí, na co se tu ptáš se už řešila přímo tady, kdyby sis to prošla níže.
1) Je tu seznam autorů, díla ví jen Hes.
2,3) http://www.poeta.cz/basen/obalka
4) Zatím ještě není přesně dohodnuto, tuším, i když tu nějaká návrhy padly. A5, vazba není tuším dořešená, stránky asi dle autorů. Vychází zatím 3 na jednoho.
Pokud se mám nad projektem zamýšlet, potřebuji znát detaily.
1) seznam spoluautorů a jejich děl
2)název
3) obálka
4) vazba, formát, počet stran
5)předpokládaný počet výtisků
6) cena za kus
7) ISBN,nebo ne co s výtisky zamýšlíte až budou na světě
9) způsob financování, plán který se nezbortí např. na virtuální domluvě (nechci se dočkat situace, kdy si autoři na poslední chvíli rozmyslí, peníze se nevyberou a projet uvízne na tom jak doplatit, popřípadě vrátit peníze, zaplatit pokutu apod.)
Pokud jde o mě a o to nechat se jen vytisknout a založit do vlastní knihovny, bohužel, nestojí mi dál za úvahu.
Hes už jsem poslala, tak tedy ještě sem
Znamení – Beran
Zájmy – kutilství
Oblíbené místo – cesta podél řeky
Neoblíbené jídlo – dršťková polévka
Oblíbený citát - SENECA : Dovede-li se člověk zasmát sám sobě,
nevyjde ze smíchu po celý život.
- 13.9.2013, 13:55
Jedu osmé gumy, ale někdy mám nápady jako čtrnáctiletý. Nekouřím, nepiju, jím málo, ale rád. Původem Kladeňák, ale od 15 v Lovosicích ve znamení Silvestra Kozorožského. Mám rád srandu (asi proto jsem násera). Zájmy: Poeta, Distribution Computing, zahrada, vaření.
Blíží se mi sedmý křížek
Povolání: důchodce na plný úvazek
Znamení: tvrdohlavý kozoroh
Zájmy: ty nejlepší se ztrácí, ale ještě mi jich pár zůstalo
Charakteristika: srandovní dědek, který kapku píše a rád mlsá
znamení: štír
zájmy: vodáctví, voleybal, literatura
mám ráda: české dějiny, italskou kuchyni, bílé víno, příběhy cestovatelů, podzim
básníci: Skácel, Žáček, Hrabě
Děkuji mnohokráte Pište dle libosti, nemusíte se držet naznačené osnovy, to byl jen příklad
Klidně napište třeba oblíbeného autora, hobby, neoblíbené jídlo, co vás napadne
Věk - 19
Povolání - študent
Bydliště - na hodinové ručičce
Povaha - záleží na situaci
Poselství - ať si každý najde své
Oblíbené místo - nad řízkem s bramborovým salátem
věk: 30 a víc
povolání: hledám
povaha: upřímná, přívětivá, tvrdohlavá
poselství: ´Každá láska prináša plody už len tým, že mení tých, ktorí milujú.´ Jean Guittone // ´Vše jde, jen malé děti se musí vodit.´ děda
oblíbené místo: postel // ticho // tam, kde jsou dobří lidé
Věk 40
Povolání : vím jak se dělá pizza
Povaha : hodnej kluk
Poselství : není nad dobrou čokoládu
Oblíbené místo : nohama v bruslích
věk: 23
povolání: student PDF
povaha: nepoučitelný optimista se sklony k lehce nakřáplému pohledu na svět
poselství: "Země je modrá jako pomeranč." (Autor neznámý)
oblíbené místo: pod peřinou
Kdybych místo Varnsdorfu
bydlel třeba na Korfu,
na pláži bych hltal z flašky,
nečistil ty české splašky.
Stačila by s ženou chvilka,
probudil bych v sobě snílka.
Když je ve hře erotika,
ztrácím rysy neurotika.
tak si piš:
věk: 51
povolání: technik čističek odpadních vod
povaha: neurotik a snílek
poselství: je v mých dílech
oblíbené místo: všude, kde je spousta žen a jídla
Myslím, že by mi autoři také mohli napsat, co chtějí čtenářům o sobě sdělit Např.věk, povolání, přibližné místo bydliště, povaha, poselství... oblíbené místo na Zemi, nebo tak
No, já myslím, že tvoji obálku ponecháme. Je kompletní a nikdo nepolemizuje
- 6.9.2013, 09:01
Hesí - Tři obrázky na tom tvém blogu by byly použitelné, dokonce bych ti tam dal i kočky za komínem ale nebudu to iniciovat já. Já jsem svůj návrh kompletní obálky dal, tak ať se snaží někdo další. Teď potřebuji OPAKUJI hlavně vědět, kolik stran bude kniha mít a to znamená mít ty texty. Dedkovy prózy mám pod palcem.
za sebe / obálka fajn a název publikace též. / aniž bych viděl jiné...nechci jinou /
- 5.9.2013, 19:23
Obálka byla navržená jako jedna z možných. Jiný návrh jsem zatím nedostal. Totéž se týká i názvu publikace. To se nechá vyřešit až na konec - teď potřebujeme vědět, kolik lidí do toho jde a dostat od nich jimi navržené práce.
ano, doleva,
k ostatnímu tíž, bo kdyby šlo o haiku, mení co řešit, ale podélnější věci budou žádat jistě menší řádkování, však ne na úkor kratších - ob stránku by to u jednoho autora nevadilo, ale lichá sudá
s různým autorem ...
Takže zarovnání doleva?
Jde mi taky o řádkování. Mám to zatím dvanáctkou Times, řádkování 1,5 a tzn. tak jedna báseň na A5 stránku. Tj.tři díla od autora.
ono zase když se sejde těch autorů a textů, tak kontrola, resp. gramatická korektura, kdyby náhodou, tak to bude trvat dost dlouho... proto tak krátký termín na shromáždění, protože, když dáš lidem příliš mnoho času, tak někteří pozapomenou, někteří na poslední chvíli, někteří řeknou nadšeně ano a pak je člověk upomíná... atd.
finance na výrobu jsem psala už dřív, ať se vyhodí nějaký číslo účtu, aby se vybralo kolik je třeba, podobně jako se vybírá na Poetu, sponzoring
vždyť přece.
Milí poetové, chcete-li být součástí sborníku Poetonálie, jenž vychází pod záštitou našeho domácího serveru Poeta.cz, posílejte své práce na 3 strany A5 (resp. ze tři básně nebo kratší povídku p. s. ve wordu) a to Hesioně na email: hesiona@centrum.cz.
Zatím není co zpracovávat, mám zatím díla jen od jednoho autora, když nepočítám sebe :(
- 2.9.2013, 23:23
Ano Word je nejlepší, možné je i v txt, rtf... přepisovat nic nebudu, na to nemám kapacitu. Rozhodně už bych potřeboval něco zpracovávat...
Mongi: napíšeš prolog? je to tvé právo. Mohu-li tomu dát mantinel tak asi do 2500 úderů včetně mezer +/- autobus. Epilog zatím nevím, ale bude-li to vhodné, napíšu ho třeba i sám.
Dedek
donifan
Egon Otoman Sirka
el-le-o-nora
HaZet
Hesiona
Ingrid Indigo
Jan Václav Znojemský
Jenny
Kajman
Kamila
Kris Vaňková
Lejdík
mazza
me2d
Michael Engler
Mon-gi
Odřich Řeporyjský
Olga
Paulette
Satanriel
slovo
Sněhurka
stranger
Tomáš Zdechovský
Vydrýsek
w3s
west
Zak
Navrhuji, aby autoři svá díla posílali na moji adresu. Shromáždím je a přepošlu pak k odsouhlasení me2dovi, strangerovi, Ingrid, Mon-gimu a Paulette.
- 2.9.2013, 15:59
Formát: vím, proč jsem navrhl A5 (nebude to jen o básních a zkus, na kolik A6 s patřičnými okraji je třeba na krátkou povídku, která na A4 zabere půl strany i když zvolíš celkem úsporný Arial narrow 12 bodů.
tvrdé desky mohu objednat zvlášť pro zájemce, kterým nevadí podstatně zvýšená cena mohu zjistit a sdělit).
K obálce: verze není konečná, je hlavně proto, aby bylo jasné, co je asi tak potřeba. Další návrhy jsou vítány. Pouze bych rád zasáhl v případě, že by to nebylo z nějakých důvodů v možnostech tisku.
Přebal může být černým tiskem na barevném kartonu
Rozsah budeme řešit až podle reálného počtu publikujících autorů. Počítám A5 - 3 strany. Tak bychom se vešli do sta stran včetně prologu, epilogu, atd.
Termíny: do 10. 9. bych chtěl mít v podstatě uzavřen seznam autorů, u autorů, o jejichž účasti se nepochybuje bych přivítal už i texty jak poetické, tak prozaické (na 1 stranu jedna delší, nebo dvě krátké básně, povídka na stranu počítejte 4500 úderů včetně mezer. Změřit to můžete ve Wordu, u jiných editorů nevím. Navrhuji nedávat vlastní ilustrace, v tomto případě je nezbytné, aby měly všechny stejné sjednocující prvky - nejlépe suchá jehla, pérovka, tužky, uhel a podobně.
Pokud budete chtít vědět víc tak hledejte - někde jsem se tu přiznal k funkční e-mailové adrese. Na tu posílejte i své publikované práce.
me2d Jarda
Podle mého názoru je formát A5 nebo ještě lépe zvětšený A6 (nevím jak se ten "cosi mezi" jmenuje) fajn. Byl bych ale pro tvrdé desky (i když laminát je taky moc fajn).
Obláka je super, ale jak bylo zmíněno pod návrhem, vždy je lepší vybírat. Můžeme taky přidávat návrhy?
Poslední záležitostí jsou autoři. Rozsah určitě shodný pro každého (2 strany u většího, 3 u menšího formátu). Výběr autorů je vždy náročný a rozhodně bychom to neměli uspěchat. radši prodiskutovat. Přesto, pokud se to zde již neuvedlo bych byl pro nějaké pevné datum, kdy se určitá kapitola (dejme tomu formát nebo výběr autorů) uzavře, at se nezastavíme na mrtvém bodě.
- 1.9.2013, 17:34
Reakce na Jenny: Blbostí už ses tu nadělala dost, tak nedělej další. Otazníky jsou tam proto, že z důvodů, které velice dobře znáš, jsem neměl chuť tvé věci číst. V zájmu Poety jsem to překonal a jsem názoru, že poezii sice perfektně nerozumíš, ale jsi exkluzivní prozaička a nikde není psáno, že v Poetonáliích musí být jen poezie. Nemám tě rád, ale do sborníku patříš, tak z toho nedělej bludiště. Sborník není záležitost mezi námi - to je o hladinu výš...
Jenny, otazníky do seznamu jsem první udělala já, protože jsem uvažovala jen o letošním roce a o aktivních (publikujících) autorech. Jak to celé bude vypadat ve finále, to se uvidí. Jak psal me2d, jsi dobrá v próze a Poeta moc prozaiků nemá, takže.
- 1.9.2013, 11:46
není nutné dělat tečky. vše je zatím na rozjezdové ploše. / a kdo poletí? /
zdržím se veškerých připomínek, otázek a dalších, a to vzhledem k tomu, že jsem vyčleněna (viz výběr let 2011-2013), což je nakonec dobře, vzhledem k tomu, kdo je pověřenou osobou pro publikaci a věci s ní spojené.
nicméně co se týká financí, když se tady, nebo na fóru zveřejní číslo účtu, pro danou sbírku, ráda přispěji.
ostatně jsem si jistá, že bych nebyla jediná, kdo by zveřejněné číslo účtu pro výběr uvítal.
---
co se týká toho, že jsem uvedená až někde pod otazníky, to je mi jedno, rozhodující je něco jiného, otazníky už jen dokreslují
rozhodně to není něco, z čeho bych se zhroutila do peřin, prostě je to takhle, dobře a tečka.
- 31.8.2013, 23:58
K některým poznámkám: Donifan - tiskárnu mám, leda že by měl Tomáš levnější. A není vhodný pro prozaické texty, ale jinak je to nápad dobrý - v tomhle formátu je i paperback bibliofilské vydání
Kdyby byl dostatečný zájem mohl bych zkusit projednat i sice dražší, ale také mnohem lepší šitou vazbu s tvrdými deskami.
Jinak Tomáš Zdechovský by s nakladatelstvím mohl pomoci ??? Jako ikona současné poezie. Myslím že se někdy na začátku i nabízel... Co se týče sbírky financí, děl a ilustrací ...viděl bych jako hlavní os. Hesi jako svědomitou a spolehlivou ženu,ač ji osobně neznám, myslím si že toto skýtá právě ona (pokud bude tedy souhlasit)... Tak že díla a určená částka na výrobu publikace by se poslala ji.. kdo souhlasí???
V tomhle počtu autorů bych šel do vydání ve formátu A6 (poezie se mě zdá v tomhle formátu daleko hezčí) tvrdé desky cca 150 stránek tak že každý autor 3 stránky i možno s dodanou vlastní ilustrací pokud by nevadila různorodost, ale text bude různorodý tak proč né i ilustrace... (černobílou) Obálka se mi líbí.. .....o jaké nakladateství by se mělo jednat???
- 31.8.2013, 14:01
je to pár kaček./ tady snad není problém /
ale nějaké datum pro stanovení zaslání tvorby a tím pádem schválení svých textů k publikaci / což by mělo být i závazkem, že si odeberu a zaplatím minimálně jeden výtisk / by se určit měl.
Upřesnění od me2da:
"Upřesním: A5 s deskou z laminovaného kartonu, 50 knih po 50 stranách only černobíle 80Kč za 1ks včetně poštovného, při 100 výtiscích o 150 stranách vyjde jedena kniha na 120 včetně poštovného - při posílání více knih samo za jedno poštovné..."
Problém může být i v tom, že někteří ze jmenovaných jsou účastni spíše sporadicky. Nějaká domluva s nimi může trvat i měsíc. Nejdříve bychom měli nějak pozjišťovat, kdo je vůbec ochoten, i finanečně...
Nebo dvě stránky na autora? Formát A5 nebo A6? Na A5 by se možná vešlo i víc kratších děl, tři nebo čtyři, pokud někdo bude chtít publikovat miniatury.
- 31.8.2013, 09:12
obal je fajn.
autorů dost.
už jen určit počet publikačních děl / bez rozdílu /...viděl bych to na dva kousky.
Já tu sice moc oblíbený nejsem, ale kdyby jste potřebovali doplnit prázdné místo, tak bych určitě rád přispěl. Aspoň tímhle: http://www.poeta.cz/basen/clovek-a-ruze
To je asi můj jediný obstoný výtvor v oblasti poezie.
Divil by ses:
Me2d
west
el-le-o-nora
Tomáš Zdechovský
Paulette
stranger
Zak
mazza
slovo
Vydrýsek
Michael Engler
Kamila
Ingrid Indigo
Sněhurka
Lejdík
Satanriel
Dedek
Jan Václav Znojemský
Kajman
Kris Vaňková
Odřich řeporyjský
w3s
Mon-gi
Ono je více věcí, které je potřeba promyslet. Například rozsah - podle toho je možno zařadit určité množství autorů. Pak tu máme veci jako formát - chceme aby jedno dílo bylo na stránku - omezí to výběr děl.
Pak tu máme žánr - zaměřit se na poezii, nebo přidat i prózu.
O autorech už se tu mluvilo, respektivě o "komisi". Když se ale na druhou stranu na to podívám, byl bych pro ještě trochu jiný systém.
Máme tu rozjetý systém rady, admina (i když je to volená, krátkodobá funkce).. Mohlo by se říci, že admin (nebo jiná pověřená osoba) bude shromažďovat návrhy na autory/díla. Po určité dohodnuté době se vyjádří členové rady 1 hlasem (pokud chceme zvýšit "objetivitu", můžeme všem neradovým uživatelům poety přidělit třeba 0,1 hlasu násobeno jejich aktivitním koeficientem).
to je docela oprávněná obava - když si vezmeme proluku - září 12/duben 13 - než se téma opět rozhořelo... budu si muset někde nalepit poznámku na lísteček do diáře - připomenout sborník Poetům, světu...
me2de, díky za to, že tě můžeme zneužít crowd founding = "dáme prachy dohromady", čili stejně když je zapotřebí zaplatit provoz poety, na který jsi přispěla
Sice budou nekteri brblat ze jde o konkurencni web ale proc se nepodivat jak to dopadne kdyz se to povede http://www.psanci.cz/files/sbornik/Psanci_2012.pdf
Sláva me2du!
Podpořila bych ten projekt, i kdyby nepadlo mé jméno /díky/. Bylo by možná zajímavé vložit do sborníku i veleúspěšná /podle mě/ dílka poslední soutěže "A Late Walk", všechna jsou krásná. Pokud jde o autory, samozřejmě ještě Michael, Ziriant a me2d Z nových Zak, Mazza...
Myslím, že by mělo něco do sebe pod přezdívkami i publikovat.
Mel by se vybrat i nejaky slusny navrh na obalku - jo a nestaci napsat odkazy na basne?
- 17.4.2013, 00:16
Mazzův návrh jsem četl až nyní - mohu-li doporučuji ho dobře zvážit. Není vůbec z zahození Ještě připomínám, pokud budete vybírat cizí díla musíte mít předběžné svolení k další publikaci.
- 17.4.2013, 00:13
Nebudeme mudrovat a pustíme se do toho. Vybírat budou: donifan (jako autor návrhu), west, Hesiona, stranger, Sněhurka, Aletka,ele-o-no-ra,Kajman a samozřejmě Mon-gi jako majitel serveru.
Navrhněte další, u kterých si myslíte, že mají dost zkušeností a citu pro poezii. Nevybírejte od každého dvě věci, ale každý vyberte deset prací, o nichž si myslíte, že budou nás, jako Poetisty reprezentovat. O sazbu, redakci a možná i grafiku se postará me2d. Navrhujte jméno pro sborník, antologii, výběr, průřez, nebo něco jiného. Pokud budete mít vybráno posílejte vybraná díla na e-mail caj37@email.cz. Podmínkou je samozřejmě váš souhlas. Vše co jsem tu napsal je návrh, o kterém se bude diskutovat, ale hlavně ať už se něco děje. Zajistím i slušnou a dobrou tiskárnu. Našemu sborníku nazdar!
- 16.4.2013, 21:42
když už by se mělo něco vybírat, tak autoři, kteří budou poetu.cz reprezentovat a ne texty. osobně si myslím, že poté by vybraný autor doporučil text, o kterém si myslí, že bude důstojným reprezentantem jeho tvorby.
Nápad tady byl již několikrát, ale nikdy se to nepovedlo dotáhnout do konce. Jsou tam dva momenty, které je třeba rozřešit - jak vybrat díla, která tam budou a někdo musí provést sazbu textu. Normálně bych sazbu udělal, ale bohužel času není nazbyt. Myslím, že finance by zase takový problém nebyly a využily bychom zase crowdsourcing jako na provoz Poety. Na vydání cca 200 ks bychom se mohli vlézt i do 10k. Kdo by přispěl, měl by výtisk zdarma.
No ted to vyjelo konkureci a me domovine psanci.cz - pravda je ze tam se musela ujednat cela redakcni rada s rim ze se dila hodila nekam externe aby nemohla byt smazana - coz bych mohl zaridit ja vicemene.
Navrhuju zákaz mazání publikovaných děl
po dobu tří měsíců - díla tu mizí pod rukama
i přes obsáhlé komentáře.
Každý by měl publikovat s rozmyslem, ne to jen zkusit, a nechat čtenáře plýtvat jeho časem.
antologii poety? není to zlý nápad, ale je to složité, jak vybrat básně? jak zaplatit výdaje, kdo to bude celé zaštiťovat, kdo si to vezme na starost? atd. atd.
Jo, tahle vize už tady byla. Momentálně to ale jakoby upadlo, no. Prostě nic, no. Ale tak snad upadlo se nerovná zapomnělo. Jen řada lidí má jiné aktivity, než vydávání sbírky.