Andělská mrcho,je třeba si uvědomit, že se ocitáš na literárním serveru, o to méně přiléhavěji sedí, že amatérském.Český jazyk je nástroj, který třeba se naučit ovládat, když tedy hodláš psát.Literatura je řemeslo v mnoha ohledech.
A jinak mám zase takový pocit já, že řešíš sebestředně sama sebe.Na tom se mi účastno být nepozdává.
nezlob se na mne, ale to je snad věc, kterou se člověk může naučit nebo si to kontroluj ve wordu aspoň, když už tě netrápí, že tím pliveš na český jazyk...
Můžu tvoje gramatické chyby nekomentovat, Andělská, ale nemůžu si jich nevšimnout. Chtě nechtě mě to ovlivňuje ve vnímání tvojí poezie.
Co se kritiky týče, můžeš ji pod svými díly zakázat. Stejně tak i hodnocení.
...mám takový pocit, že mnoho lidí zbytečně řeší, co se smí a nesmí a co zde publikovat a jestli je to tak nebo onak...mám takový pocit,že cokoliv zde vložím, odsoudíte, pochválíte neb jen...cítím,že důležité je to v co věřím já! tak jen pište kritiku tu já miluji, upřímně ale slušně! ehm...jen prosím nevšímejte si mých gramatických chyb...můj kámen úrazu...díky
Taky souhlasím, myslím, že každej "normální" pisatel nemůže mít s omezením vkládání na 1-2 díla denně vůbec žádný problém. Můžu mít ale dotaz z opačného soudku? Asi před týdnem jsem vložila jeden kousek s žádostí o korekturu, která zatím neproběhla. Kdo vlastně korektury provádí? Můžu se na někoho obrátit? Myslela jsem původně, že to kapku souvisí s tím "masivním vkládáním , ale teď už si to nemyslím .
Ano, mam podobny pocit jako Hesiona (viz: když vidím stránku zasypanou díly jediného autora, nějak mě to nějak odrazuje).
Nejsem z toho sice tak vytocena jako West, ale nejakym zpusobem bych pocet del za den klidne omezila. Navrh Sata se mi zda docela rozumny - globalni omezeni pro vsechny...
Proč mám takovej pocit, že přesně tohle téma se už rozebíralo asi 5x. Pokaždé neúspěch.
Masivní zveřejňování děl, ošemetný problém. Spíše problematika je v samotných lidech, nikoli v serveru. Nový člověk má pocit, že bude čten a (myslím si) proto nahází svou tvorbu lopatou, místo polžičkách.
Rozhodně není problém to "valit" jako kafe mlejnek, ale s tím, že ti lidi nepíšou zrovna od té vteřiny, kdy se registrovali, ale mají doma plné šuplíky všemožné špíny (za to slovo se omlouvám), kterou chtějí vymést - pryč.
Určité omezení v kládání děl není řešení, dovolím si tvrdit, že to spíše "vkladatele" odradí více, než čtenáře.
Mám alternativu. Každý z nás má těch bodů jako nakakaných rojem much. I hloupé klikání dává body, nebylo by lepší si za body kupovat "možnost publikovat masivně?"
Globální omezení pro všechny; 2 díla na den. Když chceš publikovat 5 děl, předplať si na ten den "sloty, propustky" nebo říkejte tomu jak chce. Smysl snad chápete. Nemám (opět) čas vysedávat a rozepisovat se. Určitě by to nebyl problém, princip jako "doporučené dílo". Najdeš si svůj den, koupíš si právo na (např.) 5 básní a publikuješ.
Nově příchozí nebudou(!) mát taková privilegia, neboť absence bodů to zajistí. Ti starší, nepublikují masivně. Koza zůstane celá a West nebude mít vředy. Nikdo potom nemůže namítnout, že nejde publikovat více děl než jsou třeba 2 denně. Protože TA možnost tu je a je jen a nich, zda ji využijí (nasbírají body -> investují) nebo ne.
Ingrid, to netvrdím, dokonce si to ani nemyslím, že amatérská tvorba=špatná tvorba. S tou kritikou máš velkou pravdu, jenže žádnýho F.X.Šaldu tu asi nenajdeme
Já to chtěl napsat tady, už jsem jednou nebo dvakrát Mon-gimu psal, ale neklaplo to.
Tak se otevřeně ptám, kdo je pro to, aby každý mohl zveřejnit jedno dílo během 24 hodin?
Weste, jediná oprávněná osoba ve smyslu Tvých návrhů, pokud vím, je Mon-gi.Směruj svá přání tam, anebo založ jiné vlákno- určené k tomu, by Tě snad další v tom smyslu mohli řádně podpořit, či jinak.
Já jsem to napsal, aby někdo ještě nebyl dotčený, že jsem se vlastně vůbec neomluvil. A pokud tomuhle serveru jde jen o počet zveřejněných děl, tak fakt sbohem. A jestli tu někdo napíše, že tohle je vlastně amatérský literární server, tak mi taky .... víte co.
Omlouvám se, ale opravdu šílím, když si tu někdo nový přijde a vyhazuje díla jak na běžícím pásu. To jsem fakt nepříčetný.
Ale teda ještě jednou se omlouvám.
Zone, amatérská literatura nutně nemusí představovat literaturu špatnou.Ovšem na amatérských literárních serverech je spíš problém nefundovaná a amatérská kritika. I amtérská kritika vyžaduje čas a schopnosti, nehledě na to, že literární kritika sama za sebe literárním uměním,to představuje dle mýho největší problém.