ráda bych připomněla, že diskuze by se měla týkat především tolik toužebně očekávaného členění děl na Poetovi - tudíž by bylo víc než na místě podržet se toho, co si tolik všichni přejeme, a sice diskuzi k věci.
co se týká ostatního, jako odchodů, a nesrovnalostí kolem dokola, i takové Fórum zde je.
Poprosila bych tam.
Děkuju
Souhlasím s Pavlou - formální členění na poezii, prózu a ostatní bohatě stačí. Nezacházela bych do detailů, někdy se to totiž dost těžko posuzuje. Medvídka je mi líto, byl tu roky a měl ten správný - i věkem daný - nadhled.
ale zase na druhou stranu, není-li vyplňování zařazení povinné, myslím, že nebude na škodu, když tam bude pro ty, kteří chtějí nebo potřebují svá díla specifikovat. ,)
osobně si myslím, že formální rozčlenění, básně, próza, ostatní je dostačující...
- můj hlas patří členění tematickému...
a ano, Hes, filozofická a nábožensky zaměřená díla by mohla být v jednom společném chlívku.
Rozčlenění jednotlivých literárních formátů je samozřejmě také možné - například básně na sonety, haiku, apod. Otázka je, jestli autory vyplňování spousty kategorií neodradí (téma, báseň, druh básně) - proto jsem také odstranil mj. klíčová slova. A také je otázka, zda to čtenáři osloví - zda je spíše nezajímá, jestli si přečtou něco romantického než básně haiku. Ale je to samozřejmě do diskuse.
proti tomu nic nemám, jde mi o to, že se to vztahuje k rozčlenění poezie-próza-drama
s tím, že by pak poezie, resp. básně jako forma dělily dále na např. haiku, sonet, apod.
- jen, že jde o zavedení nového tematického členění a někteří si to pletou s rozšířením starého formálního členění, které samozřejmě nemusí být od věci, ale jedno po druhém...
já jsem rozhodně pro...
a co do základního dělení:
- pro děti
- fantasy, sci-fi
- filozofické
- náboženské
- láska a vztahy
- humorné
- přírodní
- ostatní
(popř. zvlášť vymezit sekci erotické a politicky zaměřené)
soutěžní kolonku bych tady nemotala co do tematického rozdělení, dala bych tomu kolonku zvlášť, kde by se dalo zaškrtnout, jestli je zařazena do nějaké soutěže, což by bylo vidno a admin by si to už pohlídal ,)
Určitě pod jednotlivými literárními žánry by bylo tématické členění, ale chtěl bych udělat i odkazy pouze na Témata, a pod nimi by byly jak básně, tak povídky, atd. Uvažuji, že by se utvořil například druhý pruh s tématickými kategoriemi...
Určitě chvályhodný počin už jen proto, že po Tématickém členění se tu volá dlouho.
Nevím jak je v plánu, ale možná by nebylo špatný nechat - stěžejní kategorie, které až po rozkliknutí, by nabízely další větvení
a kdyby se třeba Blogy přiřadily do kategorie Ostatní, vzniklo by místo, na třeba samostatnou kategorii - Soutěže
třeba
Přátelé, zvažuji, že bych na Poetovi zavedl členění děl nejen podle literárních útvarů (básně, povídky, ...) ale i tématicky (pro děti, scifi, romantické, atd.). Chci se vás zeptat - jestli jste pro a jaké témata byste případně volili? Nemělo by jich být zase moc, ať neztrácíme přehlednost. Díky předem za vaše názory.