Na FB Poeta.cz facebook vznikla nová rubrika: VČERA A DNES – ve které se představí vždy prvotina z raného období a pro kontrast současná tvorba zdejších autorů. Tedy, kohokoliv z nás
Připomínám, dnes je pátek.
Pátek je ve znamení ukázky nových knih a stručných recenzí.
Na stránce serveru Poeta.cz facebook je pro všechny připravena ochutnávka dle výběru Zaka, který pro nás připravuje i:
Středeční nejzajímavější básně uplynulých dní
a rovněž:
Nedělní chvilku poezie
Podívejte se, nechte se inspirovat, případně se obeznamte s tím, co se děje a klidně vepište své názory k jednotlivým titulům.
Mě ta neděle samozřejmě velice těší, ale nejspokojenější budu, když se to na Poetovi rozhýbe, bude příliv nových (nebo staronových) autorů, kteří mají zájem o psaní a kteří zároveň o něm a básních rádi diskutují, tedy i komentují.
Nebylo zde kdysi právě (snad již několikrát) vlákno, kde se řešilo "publikování/komentování" a jakože přiměřené množství a proč a jak a kdy a etc etc etc?
To je pravda, většina nových lidí, co v poslední době přišli razí model - publikuji svoje a dál...ticho po pěšině
Možná k tomu svádí i to číslo registrovaných zde, protože kdyby to bylo zároveň i faktické číslo, nově vložené věci by se promíchaly a bylo by to podobné modelu z jiných, amatérských, míst.
Zdá se mi, že poslední dobou se tu objevilo několik nových autorů, ale jen publikují, nekomentují a celkově se teď míň komentuje, jak odešla část tý "starý gardy". Jako bychom teď míň četli.
Stránky poety skutečně fungují 4 roky, ale teprve posledních několik měsíců se na nich něco děje.
Získávat nové autory se samozřejmě snažíme, jak málokdo vydrží....
Vydrýsku, Jenny, nemohl jsem si nevšimnout počtu registrovaných uživatelů / počtu aktivních uživatelů a musím jen souhlasit. Nicméně vzhledem k tomu, že FB stránky fungují přes 4 roky je toto číslo opravdu nízké. Za tu dobu se tu prostřídalo aktivních členů určitě více. Pro mě je Poeta.cz místem, kde můžu publikovat své " básně ", číst básně a povídky ostatních, podobně smíšlejících lidí, ale hlevně dostat zpětnou vazbu. Většina nově příchozích, pravděpodobně hlavně povídkářů, vidí Poetu jako pomyslný startovní můstek do světa psaní. Otázka je jak získat více nově příchozích a udržet v nich touhu psát? FB je jednoduchý, v dnešní době důležitý mediální kanál, díky kterému jde komunikovat s širokou veřejností. Pokud se bude o Poetovi více mluvit, bude i více příchozích, kteří mu dají přednost před ostatními servery nebo se odhodlají zveřejnit to, co jim už dlouho leží doma někde na dně v šuplíku. Poezie je krásná, tak proč se o ni nepodělit s více lidmi?
129 fanoušků / 2515 autorů
Je potřeba si uvědomit, že něco jiného je celkový počet registrovaných uživatelů, a faktický počet aktivních členů, a ten je skutečně žalostný, protože je to kolem těch cca 20 lidí, jak reagoval Vydrýsek.
Takže z tohoto pohledu, je na tom facebooková stránka daleko lépe
Neděli? Tak to bude mít Zak radost...
S těma číslama... když si vezmeš, že aktivních je tu tak 20 lidí, tak je to vlastně ještě pořád dobrý. Navíc část lidí, co je tam, ani není tady...
Já mám rád samozřejmě všechny příspěvky, jen z hlediska pracnosti nemám rád úterý, páč mi to zabere poměrně dost času...ale aspoň si to všechno zopáknu...
129 fanoušků / 2515 autorú ( byť aktivních bohužel méně ) - to je opravdu žalostně číslo. Přitom jsou tam pravidelné a hlavně zajímavé příspěvky... Já osobně mám nejraději nedělní příspěvky. A co vy???
Literární server Poeta.cz má i své facebookové stránky facebook které ve svých pravidelných rubrikách uveřejňují díla zdejších autorů a informují o dění v literárním světě.
Připomínám – je středa
A na facebookové stránce serveru Poeta.cz jsou k přečtení nejzajímavější básně uplynulých dní . Nezapomeňte se podívat.
https://www.facebook.com/Poeta.cz
No, s tím večerníčkem jsi o nic nepřišel. A co se týče bajky - mám z ní obavy, ale to jsem měla i ze životopisů a nakonec jsem si je zamilovala, tak proč nezkusit tohle A jen tak pod čarou - nech ji tady, jo?
Mně se ta knížka z páteční recenze moc líbí. Je milá a fakt dobře napsaná, přestože formou bajky, je nad čím přemýšlet. Já jsem asi ten večerníček neviděl, nic mi to neříká :(.
Pod čarou : fotku jsem si nevyměnil, protože jsem zapomněl
Koukám na páteční knihu. Asi je to mimo mísu, ale připomněl jsi mi večerníčkovu pohádku o krysách, co vypráví Bolek Polívka. Nevzpomenu si, jak se jmenuje. Ten úvod mě tak navnadil Mám teď rozečtené dvě. Zítra jednu určitě dočtu. Mám hroznou chuť na Malostranské povídky už nějakou dobu, ale ty se dají číst na přeskáčku (kdyby v pátek neměli zavřenou knihovnu kvůli volbám, už bych je možná přečetla )takže si tento pátek přijdu pro dobrou radu ke čtení. A jen tak pod čarou - jsem ráda, že jsi nevyměnil svou fotku
Ale tak to není. Já jsem včera napsal tu informaci, protože jsem byl zrovna volný. Vydrýsek měl školu a Hes povinnosti, tak jsem to napsal já. Jinak se na stránkách fb dělíme o "práci"-spíš je to radost, rovnoměrně. Takže ne já, ale všichni. Jinak chválit můžeš, od tebe to mám rád . pa
Marti, obdivuju, kolik toho pro Poetu děláš a jak to všechno při tvé pracovní náplni stíháš.
Musím přiznat, že na fb moc nechodím, ale kdykoli se půjdu mrknout na tvý fotky, zavítám i na stránku Poety. Okénko Jana Skácela se mi zamlouvá. A tipy na dobré čtení? To je skvělý nápad. Já si vždycky ráda nechám něco doporučit. Hezky jsi to vymyslel. A zrealizoval. (Já vím, úplně sám na to nejsi. Ale klidně se nech pochválit )
Brzy si tam přijdu pro knížku
Tak pa
Vážení Poetové, starousedlíci i nově příchozí. Chceme vás informovat o facebookové stránce serveru Poeta.cz, která shrnuje veškeré dění zde.
Pondělí je ve znamení básní pro děti, tedy Poeta dětem.
Úterý se věnuje haiku a představuje tento směr díly našich autorů.
Středa je zasvěcena nejzajímavějšímu dílu, nebo nejoblíbenějšímu za uplynulý týden.
Na čtvrtek připravujeme tzv. okénko Jana Skácela, kde budou ukázky z mistrova díla, ale nechceme se věnovat jen jemu,ale postupně českým básnickým ikonám. Těm nejznámějším i opomíjeným.
Pátek bude o knižních recenzích, zajímavé upoutávky, včetně tipů na dobré čtení.
Sobota, již několik týdnu, patří próze. Zde jsou výborní povídkáři-na Poetovi, kteří mají svůj prostor v tomto víkendovém dni.
Neděle musí být spojena, jak jinak, s Nedělní chvilkou poezie.
Za pár uplynulých týdnů jsme představili namátkou tyto autory: stranger, Sněhurka, slovo, Michael Engler, el-le-o-no-ra, Ingrid Indigo, Olga, Luisa Sekaná, me2d, Hesiona, Marka, cvrčka, dědek, mazza, West, Paulette.
Pokud máte zájem sledovat vše podstatné co se na Poetovi.cz děje, přijdtě se podívat a zapojit do chodu stránek na facebooku. Každý je vítán, vy i vaší přátelé. Věřím, že dobrá poezie si najde nové a nové autory a také básníky.
Za všechny, kteří se na facebookové podobě stránek podílejí, vám děkuji a přejí příjemný večer, asi už noc