Gratuluji vítězi - strangerovi a na krk mu zavěšuji pomyslnou zlatou medaili za říjnové kolo poetické soutěže. Ostatním, stříbrnému a bronzovému také gratuluji a přeji v dalších kolech stejně dobré a ještě lepší umístění. Všem, kteří se zapojili do soutěže moc děkuji, není nic příjemnějšího než se bavit psaním, ze kterého vznikají tak krásná díla, jako jsou vaše básně. V tomto kole jich byla velká úroda. Věřím, že v těch následujících bude autorů, kteří se zúčastní soutěže o Poetu 2013 ještě více. Tímto předávám strangerovi vládu nad kolem listopadovým, přeji mu pevnou ruku při výběru zadání a hlavně přeji nám všem stejně krásná díla, jako jsme mohli číst nyní.
Děkuji, přeji dobrou noc, příjemný den a chuť do dalšího psaní.
Mistři pera, nováčci i ostřílení borci, soutěž se přehouhla do své druhé poloviny. Nyní je v ní aktuálně pět zdařilých děl. Máte ještě tři dny na to, vložit i ta svá. Připomínám, že hodnotit se může už teď, tedy průběžně a to až do 14.10. - do půlnoci. Přeji všem příjemnou zábavu při psaní i čtení.
A tak. V zásadě proč ne. Jsou různé důvody k odchodu. Třeba jen otestovat reakce..možná větička na vysvětlenou, třeba.
- 4.10.2013, 11:30
...nemá cenu zavírat soutěžní texty " do kotců ". pravidla sice existují, ale ta svobodná volby / odstoupit ze soutěže / by tu měla být. jen by to autor měl veřejně oznámit popř. zadavateli soutěže, který by dodal info ostatním.
prostě takový " hozený ručník "...sorry necítím se a odstupuji. dá se to chápat, dá se to tolerovat, neb lidé jsou všelijací.
Myslím že na jiném/ných serverech autoři posílají díla tomu kdo pořádá a ten je publikuje po svým resp. nickem soutěže. Pak je jakýkoliv zásah nemožný.
- 4.10.2013, 11:14
mazání děl v průběhu soutěže je samo sebou zakázané stejně jako jakékoli /byť malé / předělávání textu, ale vše je založeno na přístupu autora zda tak bude jednat.
trest / dá-li se to tak nazvat / je maximálně nevpuštění do soutěže. / to kdyby autor první text smazal a chtěl vložit text jiný /
tak třeba inspirace ještě příjde, já bych byl jen rád, protože když se zapojují autoři jako ty,je to vždycky moc fajn.
- 1.10.2013, 19:30
Básní s tímhle tématem je na síti mraky. Já jich mám na kontě taky pár... Jenže: ve chvíli, kdy vypukne soutěž, je těžké něco původního a přitom uvěřitelného napsat...
Páni. Ty se s náma teda nemažeš Bude to pořádně náročné. A to je dobře. Já se na to strašně těším. Teď jen aby mě přepadl nějaký nápad Ale jsem nadšená, to teda jo. Hmmm....něco vymyslím. Juchuchů
je zde další kolo naší soutěže, tentokrát na měsíc říjen, se zadaným tématem:
CO BYCH JÍ/JEMU CHTĚL ŘÍCI
Můžete použít libovolnou formu, vázaný verš, volný verš, prozaickou miniaturu, povídku, fejeton, úvahu, bajku. Fantazii se meze nekladou, můžete oslovit ve svém díle umělce, básníky, můžete se vyznat oblíbenému herci, zpěvákovi, nebo příteli, babičce, rodičům, svým vzorům, láskám, komukoliv. Součástí zadání je verš, který do díla musíte zakomponovat. V případě prozaických útvarů tak, aby byla zachována myšlenka verše, jinak smí být zpracován prozaicky, u vázaného verše tak, aby byla zachována myšlenka zadaného textu.
Zadaný verš:
Jen jednou směl se pousmát
zborcené rty to však neunesly
To usmání bylo jako jezero v písku
které drolilo vlastní břehy
Soutěžní díla můžete vkládat od 1.10. do 10.10. včetně (do anotace opět napište „soutěž“).
Hodnotit můžete průběžně od 1.10. do 14.10.
15.10. budou vyhlášeny výsledky.
Všem přeji hodně štěstí, bohatou inspiraci a věřím, doufám, těším se, že se zúčastní co nejvíce autorů, včetně nováčků. Vždyť psát a tvořit je tak krásné. Ať se daří všem.