Simčo,
běželo si to samo notně dlouhou chvíli, takže to tu chvilku ještě takhle vydrží.
Dej se dohromady (včera jsem zrovna četla v tom svém špitále nápis - Zdravý člověk má mnoho přání, nemocný jen jedno).
Poeťáci na Tebe rádi počkají.
Zvládneš to.To i to.
Admin je poněkud zavádějící název. Ve skutečnosti jediný administrátor je a bude vždy Mongi. Tento server je tvořen komunitou, není třeba administrátorů, kteří by to tu řídili. Takzvaný administrátor nemá žádné adminovské pravomoce. Za to ale představuje někoho, koho tento server potřebuje více než admina, představuje někoho, kdo má možnost se tu o to starat. Nemusí být na to sám. Kdokoli tu může nyní pořádat soutěže, řešit spory a podobně. Stačí, aby měl důvěru admina, který po skončení soutěže či sporu, přidělí dané body nebo potrestá provinilce.
Celá tato komunita může nyní dělat něco sama pro sebe.
Přátelé, děkuji za projevenou důvěru, ale musím znovu upozornit, že opravdu nevím, kdy budu schopná se zodpovědně ujmout funkce admina. Pokud je na tom Ingrid časově líp, bylo by možná lepší, kdyby pro začátek byla administrátorem ona. Každopádně, co se odbornosti týče, je na tom rozhodně líp než já.
Me2de,jestliže Oldřich projevil názor, ve smyslu předchozí adminské zkušenosti, pak tím jistě nemyslel sebe.V adminské radě je totiž minimálně trojmo kanditátů, kteří již adminy jsou, nebo byli jinde.Pokud vím, dva z nich ani o adminství zájem nemají a pokud by přece k jejich zvolení došlo, ať nyní, nebo později, neboť šest hlasů ještě nebylo využito, byli by nuceni odmítnout.
Zvyšování sebevědomí, nebo vyřizování osobních účtů?Ano, u něčeho jsi přece jen byl.Promiň, ale na některé věci prostě nejde nezareagovat.
Me2de, pokud vím, tak ti "kandidáti na admina" se na kandidátku nepřihlásili sami, nýbrž byli vybráni systémem. A kromě toho, ani ty jsi u všeho nebyl
- 29.6.2013, 11:37
No jo, v tom je kousek zdejší historie a u všeho jsi asi nebyl. Já je všecky jako autory a to jako dobré autory rád vidím, ale furt mi můj čenich říká, že ty náhlé návraty v časové souvislosti s vytvořením adminské funkce nejsou motivovány jen touhou zde publikovat. Ta proklamace adminských zkušeností to rozhodně nevyvrací...
Že se tu rojí kandidáti na admina?
No nemyslím, že by o tuhle funkci byl až zas takový boj - bude to řehole a tady vůbec...,a rada mu bude rozhodně muset pomoci (alespoň v počátku), a postarat se o fungování webu ruku v ruce právě s ním.
- 29.6.2013, 11:18
Kdopak si to potřebuje posílit sebevědomí? Že se tu rojí kandidáti na admina, kterým Poeta před nějakým časem nebyl dost dobrý... To by ani celkem nevadilo, kdyby byla jistota, že to nebude kontraproduktivní. Jinými slovy: každý server je něčím osobitý a nemyslím, že by mu prospěly metody používané jinde. I tady jsou občas půtky, ale v podstatě tu je klid. Velice bych ocenil, kdyby byl nejen zachován, ale i posílen bez nebezpečí vyřizování osobních účtů.
Myslím, že hlavní předpoklad je, aby ten člověk admina chtěl dělat a měl na to odpovídající čas. Vzhledem k množství zde publikovaných děl ho bude potřebovat zřejmě dost...
Možná bych se přimlouval i za předchozí adminské zkušenosti odjinud, ale já do toho samozřejmě nemám co mluvit...
- 27.6.2013, 17:27
Považoval jsem funkci a pravomoci admina za celkem jasné a obecně známé. Místní úprava se bude řídit názorem a opatřeními majitele serveru. Adminem musí být alespoň v té první fázi osobnost a autorsky uznávaná, navíc dostatečně uvážlivá a neovlivnitelná, neprofláknutá aférkami na serveru. Neměl by nad rámce uživatele zasahovat do tvorby ostatních, leč normální kritikou, za to však ukočírovat takové půtky, jako jsme měli nedávno my dva - s Jenny. Tady!!! byla potřeba autorita, která by ten konflikt ukočírovala dřív, než se rozvinul. Nakonec možná právě ten náš spor přispěl k rozhodnutí o potřebě admina. Takže strangere: ombudsman ano, ale nikoli literární. Bude-li ombudsman fungovat tak, jak si myslím, že by fungovat měl, budou kritiky samy o sobě korektnější, než dosud. Zůstanou v rozpětí kritiky díla a zůstanou prosty osobních útoků, které jsou tu bohužel za ty 4 roky, co tu jsem častější. Závěrem: věděl bych nejméně o třech, ale vzhledem k době nepřetržitého působení na Poetovi mi vychází jen Hesiona. Další byli Stranger a Zak. Snad za čtvrt roku, kluci...
Chtěla bych upozornit, že vzhledem k plánované operaci nevím,kdy budu v červenci znovu použitelná. Záleží na tom, kdy bude Mon-gi chtít, aby admin začal fungovat.
admin hlavně nesmí vznikat v představě jakéhosi bachaře, a v důsledcích exekutora,
jde spíš o korekci dění a naslouchání
potřebám webu, potažmo lidí tady -
řekl bych jako "literárního ombudsmana"
bych ho rád viděl...
já si tedy představovala, že by ten admin mohl třeba moderovat diskuze, mazat příspěvky nevhodné, vulgární, ale mazat komentáře?...jakože podle jakýho klíče, vyjma vulgarit?
už tak je tu dost málo komentujících.
nebo by třeba mohl založit (ten admin) speciální kolonku, kam by se vkládaly případné soutěžní věci a tak
prostě něco, po čem je tu sháňka
mazat příspěvky, přidávat a ubírat věrnostní body
chápala bych přidání, když výhra v soutěži,
a odebrání, coby trest
ale nějak to definovat
takhle nějak no.
Ano, je to ideální představa.
Ale dle mého může takové fungovat jen za předpokladu výčtu určitých schopností pro potřeby webu nominovaných.
Nechci se nikoho dotknout, ale takové zde nemá žádný z kandidátů.
Pokud namítneš, že proto rada, namítnu já, že předpoklady pro nominované členy do rady, byly ne zrovna šťastně řešeny, měly totiž vycházet z docela jiných kvalit. Do parlamentu také nemohou všichni. I když samozřejmě oceňuji snahu něco zlepšit. Trochu se usmívám, to je pravda, ale i tohle je z Tvé strany vůči Poetovi, velký krok kupředu.
Díky za téma na fóru. Princip je obdobný jako v realitě - existuje nějaká vláda (admin), která je exekutivní, ale zodpovídá se parlamentu (radě), která může v případě excesu zasáhnout. Lepší řešení mne nenapadlo.
jo, takhle pojatý to je vlastně pravda, já nad tím takhle neuvažovala, protože dospět k tomu, aby se pět lidí odsud na něčem shodlo mi přijde trochu jako sci-fi, nicméně uvidíme.
Rada volí admina a pokud se 5 členů z rady shodne, mohou zrušit rozhodnutí admina, které učinil v posledních dvou týdnech.
Takže je jich pořád dvacet na jedno rozhodnutí, ať zvolený admin za sebe rozhodne cokoli.
Inko, co se týká těch 20členů, tak to jsou členové Rady Poety, kteří si odhlasují svého jednoho admina
je to rozepsaný pod ikonkou Rada Poety ve tvém profilu, protože i ty jsi členem, který může hlasovat.
jinak co se týká očekávání, která jsi sepsala - děkuju
měl by to být někdo schopnej, nejlépe s nadhledem, který se tady lehce zanedbával v poslední době řekněme roku.
20 adminů?Skoro parlament. A že se tam na něčem dohodnout není asi žádná sranda.
Navrhuju přehodnotit způsob volby a zamyslet se nad tím, co se od takového admina vlastně čeká.
Základní parametry, co mne tak narychlo napadají. Tedy, co od admina očekávám já.
-dostupnost, pokud jde o nějaký problém
-přehled o dění
-koment u každého díla
-otevřenost, rozhodnost
-schopnost být kritický
-schopnost vyjádřit se na úrovni
-schopnost vzbudit důvěru
-schopnost předcházet konfliktům, případně schopnost je řešit
-uvážlivost i ve smyslu celku
Otázka je, kam s Poetou směřuje majitel Poety. Davide?
Pokud uvážím zdejší dosavadní dění a způsob fungování Poety vůbec, vychází mi, tedy z dostupného, že ideálním spojením pro čerstvý vítr a zároveň zachování jisté balance jsou tito členové, i pro to spojení nejlepší možnou variantou.
JENNY a MIROSLAWEK.
Další otázkou je, zda by byli ochotni.
20 adminů je příliš.
Toť můj názor na věc.